Επίσκεψη Περιφερειάρχη στη Μύκονο

  • Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2014 - 06:10

Θετικά μηνύματα φέρνει η επίσκεψη του Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη, στη Μύκονο μετά την συνάντηση του με την Δημαρχεύουσα Μυκόνου, Ειρήνη Γρυπάρη, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και υπηρεσιακών παραγόντων του νησιού.

Η επίσκεψη του πραγματοποιήθηκε με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να αποδεχτεί την πρόταση της Περιφέρειας για ένταξη του νησιού στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2014 της προμήθειας δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης.

Η πρόταση αυτή προέκυψε μετά τα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετώπισε το νησί αφού η στάθμη στις μονάδες αφαλάτωσης ήταν ιδιαίτερα χαμηλή. Ο Δήμος Μυκόνου σε συνεργασία με τις Περιφερειακές αρχές αναζήτησαν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων.

Μετά λοιπόν την αποδοχή της πρότασης της Περιφέρειας από το αρμόδιο υπουργείο, κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη, συζητήθηκαν τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως οι αδειοδοτήσεις και οι εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα ώστε να τεθεί σε εφαρμογή η προμήθεια και η εγκατάσταση των αφαλατώσεων.

Σε περίπτωση όμως που ο δήμος Μυκόνου δεν μπορέσει να προχωρήσει σε διαγωνισμό εφοδιασμού των αναγκαίων ποσοτήτων νερού με δικό του διαγωνισμό έχει εξεταστεί η πιθανότητα ένταξης της Μυκόνου στο πρόγραμμα υδροδότησης των Άνυδρων Νησιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Ετικέτες: