Ανάδειξη υγρότοπων Μήλου

  • Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2014 - 06:10

Με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης των υγρότοπων της Μήλου προσκάλεσε ο δήμαρχος Μήλου εκπροσώπους της WWF, ως υπεύθυνους του προγράμματος '' Νησιωτικοί Υγρότοποι''. Οι υπεύθυνοι παρέμειναν στο νησί για τέσσερεις ημέρες, κατά την διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις και συναντήσεις προκειμένου να γίνει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τους τρόπους προστασίας των υγροτόπων.

Στα πλαίσια των συγκεκριμένων εκδηλώσεων διοργανώθηκε ενημέρωση για τους υγρότοπους με τίτλο ''Τα οικολογικά διαμάντια του νησιού μας'', στην οποία οι εκπρόσωποι της WWF είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το νομικό πλαίσιο, τη σημασία και τους τρόπους προστασίας των υγρότοπων. Παράλληλα επισήμαναν ότι οι περισσότεροι υγρότοποι του νησιού διατηρούνται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μήλου τόνισε την ανάγκη που υπάρχει ώστε να γίνει αποκατάσταση του υγρότοπου Αδάμαντα καθώς και να αναδειχτούν οι υγρότοποι ώστε να δημιουργηθεί στο νησί εναλλακτική μορφή τουρισμού.

Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι έλαβαν μέρος στην διεξαγωγή της εκπαιδευτικής εκδρομής με βιωματικά παιχνίδια στους υγρότοπους Αλυκή και Αχιβαδόλυμνη, με τη συμμετοχή 200 μαθητών από σχολείο της Μήλου.

Τέλος ο δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της WWF για την παρουσία τους στο νησί και την εγκάρδια αποδοχή της πρόσκλησης, αλλά και για την καίρια συμβολή τους στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και κατοίκων σχετικά με τους υγρότοπους του νησιού.

Ετικέτες: