Τουρκικά πλοία στις Κυκλάδες

Παραβίαση χωρικών υδάτων

  • Τρίτη, 27 Μαΐου, 2014 - 06:10

Άλλη μία μαζική παραβίαση των Ελληνικών χωρικών υδάτων από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας με το γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας να σημειώνει συναγερμό.

Συγκεκριμένα, ένας στολίσκος τουρκικών πλοίων που πλέουν στο Αιγαίο στο πλαίσιο άσκησης Beyaz firtina 2014 βγήκε από τις δεσμευμένες περιοχές και εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Κυκλάδων ενώ παράλληλα τουρκικά μαχητικά έκαναν συνολικά σαράντα δύο παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιτελείου τα Τουρκικά πολεμικά πλοία κινήθηκαν σε δύο ομάδες, από τη μία η φρεγάτα ''Kemal reis'' το οποίο μπήκε στο στενό του Καφηρέα, στη συνέχεια πέρασε νοτιοδυτικά της Άνδρου, κινήθηκε ανοιχτά της Τήνου και αφού διέγραψε πορεία περίπου 180 μοιρών διήλθε από το στενό Τήνου - Μυκόνου και τέλος έπλευσε ανατολικά. Επιπλέον, ο στολίσκος με τα υπόλοιπα τέσσερα τουρκικά πολεμικά πλοία τα οποία κινήθηκαν βόρεια της Νάξου, έπλευσαν ανοιχτά της Πάρου και άλλαξαν πορεία με κατεύθυνση νότια προς τη Σαντορίνη.

Είναι γνωστό ότι αυτές τις ημέρες η γείτονα χώρα πραγματοποιεί άσκηση γι αυτό και όλα τα πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου βρίσκονται στη περιοχή του Αιγαίου.

 

Ετικέτες: