Η Ένωση Ιατρών και ο Δικηγορικός Σύλλογος για το Γεν. Νοσ. Σύρου

 Η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Σύρου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου αναφερόμενοι στη συνάντηση των φορέων για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου την 7/8/2014, κατ’ αρχάς θέλουν να ευχαριστήσουν για την παρουσία τους:

 

τον Μητροπολίτη Σύρου Κο Δωρόθεο, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τον Αντιδήμαρχο Κο Δημήτριο Ρούσσο (προεδρεύοντα της συνάντησης), τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Σύρου, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σύρου, τον Διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Σύρου, τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου Σύρου, τον Τομεάρχη του Χειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου Σύρου, τον Σύλλογο Νοσηλευτών Κυκλάδων, τον Σύλλογο Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων, τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων και Επιμελητών Κυκλάδων, τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, το Εργατικό Κέντρο, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, την Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ Σύρου, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., το Σωματείο Συνταξιούχων Ν.Α.Τ, την Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας, την Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ, την Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ, την Τοπική Οργάνωση Κ.Κ.Ε., την Τοπική Οργάνωση ΔΗΜΑΡ, την Τοπική Οργάνωση ΕΠΑΜ, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Κο Γεώργιο Μαραγκό και την Δημοτική Σύμβουλο Κα Μαρία Καζαντζάκη, τον νεοεκλεγέντα Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Κο Γεώργιο Λεονταρίτη, τον Σύλλογο Στήριξης ΑΜΕΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ», τον Ροταριανό Όμιλο Σύρου, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και να ζητήσουν συγγνώμη για όσους δεν εκλήθησαν και παρευρέθησαν και όσους τυχόν όχι από πρόθεση έχουμε παραλείψει στους προαναφερόμενους παρόντες.

 Η συνάντηση αυτή με θέμα «ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» κατέληξε στα ακόλουθα:

 

-      ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ως συνταγματικά κατοχυρωμένου ανθρώπινου δικαιώματος και ευρωπαϊκού κεκτημένου σε συνδυασμό με την επίσης συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα.

-      Στην άμεση εκταμίευση του υπολοίπου ποσού των 510.750,00 ευρώ από την αιτηθείσα από το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου έκτακτη επιχορήγηση και αύξηση των ορίων του προϋπολογισμού με το ποσό των 601.250.00 ευρώ εκ των οποίων, μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί 90.500,00 ευρώ για κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών όπως προκύπτει από το μ’ αριθμ. Πρωτ. 8605/8-8-2014 έγγραφο του Διοικητικού Διευθυντού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

-      Στη μέχρι τέλος Αυγούστου 2014 ισχυρή και κοστολογημένη πρόταση από τους φορείς του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για διαμόρφωση θέσεων και αιτημάτων με σοβαρότητα και ενότητα προς τα αρμόδια Υπουργεία από νέα συνάντηση των φορέων.

-      Τη σύσταση «Συλλόγου φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου»