Επίσκεψη του Π. Καμμένου σε Δήμο και ΝΕΩΡΙΟ

Στη Σύρο για το προσυνέδριο

Σήμερα το μεσημέρι έφθασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στη Σύρο ενόψει του προσυνεδρίου για τις Κυκλάδες που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στο νησί επισκέφθηκε στις 2 το μεσημέρι το δήμαρχο Γιάννη Δεκαβάλλα ενώ ακολούθως, μετέβη στο ναυπηγείο όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των Εργαζομένων (μέλη του Εργοστασιακού Σωματείου) καθώς επίσης και με τον εκπρόσωπο της διοίκησης, Γιάννη Στεφάνου.

Δίπλα στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνοδευόμενος από τη βουλευτή Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη και τον βουλευτή Έβρου, Μαρίνο Ουζουνίδη αλλά και τοπικά στελέχη και μέλη του κόμματός του, επισκέφθηκε το Δημαρχιακό Μέγαρο και συζήτησε με τον Γιάννη Δεκαβάλλα. Ο δήμαρχος αφού πρώτα επεσήμανε ότι ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης είναι πλεονασματικός λόγω της συνετής διαχείρισης των οικονομικών του και ανέφερε πως μπορεί και στηρίζει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας σε πολλά επίπεδα, τόνισε ωστόσο, πως τα προβλήματα που βιώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας της γραφειοκρατίας, των μειωμένων πόρων και των όποιων “παραβιάσεων” του παράγοντα “νησιωτικότητα” απειλούν τον Α΄ Βαθμό της Αυτοδιοίκησης στο βαθμό που του αφαιρούν τη δυνατότητα στο εξής, να εκπληρώνει ομαλά το ρόλο του. Ο κ. Δεκαβάλλας αιτήθηκε τη στήριξη του κ. Καμμένου και της παράταξής του σε μείζονα ζητήματα όπως η μη “καρατόμηση” βασικών διοικητικών υπηρεσιών (Εφετείο και γραφείο ΕΟΤ) ενώ ζήτησε την ουσιαστική στήριξή του όσον αφορά στο Πολεοδομικό σχέδιο της Ερμούπολης αλλά και στο ζήτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου όπως ορίζει σχετικός νόμος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημείωσε πως θα στηρίξει τα αιτήματα του δήμου Σύρου – Ερμούπολης αφού πρόκειται για έναν υγιή δήμο που πρέπει να προστατευθεί η λειτουργία του. Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση προς το δήμαρχο να δώσει το “παρών” στο προσυνέδριο.

 

Χαμηλότερη φορολογία και ενδεχόμενη συνεργασία με Ρωσία

 

Αμέσως μετά, περίπου στις 3 το μεσημέρι, μετέβη στο χώρο του ναυπηγείου. Στη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εργοστασιακού Σωματείου, Γιώργο Πολυδούλη και Θοδωρή Μήτσκα, ο κ. Καμμένος άκουσε με προσοχή τις θέσεις τους αναφορικά με τις εξελίξεις για το παρόν και το μέλλον του. Ο κ. Πολυδούλης, ενημέρωσε τον πρόεδρο σχετικά με την πεντάμηνη καθυστέρηση των δεδουλευμένων των εργαζομένων και εστίασε στα γεγονότα που αφορούν τις δύο δεξαμενές. Εξηγώντας πως, κρίνεται απαραίτητο να στηριχθεί η λειτουργία του ναυπηγείου με απευθείας αναθέσεις, ανέφερε ότι πρώτιστος στόχος παραμένει η ανάληψη του έργου για επισκευή των δύο δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού καθώς θα δώσει μικρή ανάσα οικονομικά (υπήρξε σύντομη αναφορά στην είδηση των υπερτιμολογήσεων που απέτρεψαν την κατοχύρωση του έργου στο ΝΕΩΡΙΟ). Ο κ. Καμμένος, σχολίασε πως με επίκαιρη ερώτηση θα φέρει η παράταξή του το θέμα στη Βουλή, ενώ υπογράμμισε πως πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η ύπαρξη χαμηλότερης φορολογίας ώστε να μπορέσει να καταστεί ανταγωνιστικό, σε χώρες όπως Βουλγαρία και Τουρκία. Επίσης, ανέφερε πως ωφέλεια για το ναυπηγείο θα ήταν και η ενδεχόμενη συνεργασία με τη Ρωσία αφού η συγκεκριμένη χώρα σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον έως τώρα ανεπίσημα, εκδηλώνει ενδιαφέρον για “επικοινωνία” με το Αιγαίο.

Τέλος, ο κ. Καμμένος μετέφερε τα ίδια λόγια και στον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Στεφάνου, ο οποίος με τη σειρά του, στην ολιγόλεπτη επικοινωνία τους, είπε πως το ναυπηγείο χρήζει στήριξης αφού αποδεικνύεται σημαντικό για την τοπική κοινωνία.

 

Ετικέτες: