Ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Συνάντηση Καμμένου - Μαραγκού

  • Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, 2016 - 06:21

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό.

Ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης ενημέρωσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας του σταθμού αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες με έδρα τη Σύρο, καθώς και για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του αεροδρομίου Σύρου για την απρόσκοπτη λειτουργία του. Παράλληλα, τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο ναυπηγείο «Νεωρίου Σύρου» και του παρέδωσε το κείμενο με τα αιτήματα των εργαζομένων που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

H ανακοίνωση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού πραγματοποιήθηκε, σήμερα 20 Οκτωβρίου, στο γραφείο του Υπουργού στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της Μόνιμης Βάσης Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ η οποία πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, με έδρα τη Σύρο και περιοχή εμβέλειας τις Κυκλάδες καθώς και για το σύνολο των τεχνικών παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν, με ευθύνη του Δήμου και σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το ΕΚΑΒ, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου. Ευχαρίστησε δε τον Υπουργό για την παραχώρηση του υπερσύγχρονου ελικοπτέρου, τύπου NH-90 της Αεροπορίας Στρατού, το οποίο θα έχει ως βάση τη Σύρο και θα χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση των επειγουσών αεροδιακομιδών, ένα αίτημα δεκαετιών των νησιών μας που επιτέλους ικανοποιείται και συνακόλουθα συμβάλλει στην αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Παράλληλα, τον ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις του Ναυπηγείου ΝΕΩΡΙΟΥ παραδίδοντας του το Σύμφωνο Στήριξης και το Κείμενο Στήριξης του Ναυπηγείου, με το σύνολο των αιτημάτων των εργαζομένων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν και υπερψηφίστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζήτησε δε από τον Υπουργό την ανάληψη πρωτοβουλιών για την σύγκλιση κυβερνητικής διάσκεψης, με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, της διοίκησης και των εργαζομένων της επιχείρησης, με σκοπό την άμεση εξεύρεση λύσεων στα αιτήματα των εργαζομένων της επιχείρησης.

Η συνάντηση, διάρκειας μίας ώρας, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με γνώμονα την ευόδωση σημαντικών πρωτοβουλιών και ζητημάτων που αφορούν το νησί μας.