Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ζητήματα Αυτοδιοίκησης

Στην πρώτη γραμμή της συζήτησης η κινητικότητα στους δήμους

Με τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη αντίστοιχα, αναμένεται να έχει συνάντηση σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητηθεί η κινητικότητα στους δήμους.

Παράλληλα, τα μέλη της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσουν συνεδρίαση το μεσημέρι στα γραφεία του ανώτατου θεσμικού Οργάνου της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα που απασχολούν τους αιρετούς.

Εθελούσια κινητικότητα

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη θα συναντήσει τους δύο υπουργούς σήμερα στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο προγραμματισμένου ραντεβού. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, “στην ατζέντα της συζήτησης θα τεθούν τα θέματα κινητικότητας του προσωπικού στους δήμους με έμφαση στην πρόταση της ΚΕΔΕ για εθελούσια ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα, η οποία θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού σε πολλούς δήμους και ιδιαίτερα σε νησιωτικούς”.

Τρέχοντα ζητήματα Αυτοδιοίκησης

Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα εξής: Ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση για τα θέματα της Τ.Α., προετοιμασία εκτάκτου συνεδρίου για τα οικονομικά και το προσωπικό των ΟΤΑ (εισηγητής: Κ. Ασκούνης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ), Τροποποίηση του Ν. 4071/2012 για τους Φο.Δ.Σ.Α. (εισηγητής: Γ. Κοτρωνιάς, πρόεδρος Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος) και Νέα προγραμματική σύμβαση για τα Κέντρα Πρόληψης (εισηγητής: Σ. Δανιηλίδης, πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης).

Ετικέτες: