Ενίσχυση των ελληνοκινεζικών σχέσεων στον τουριστικό κλάδο

Αμοιβαίο όφελος

Ο γάμος των Κινέζων τουριστών με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου είναι της μόδας και αναμένεται να παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμη. Ο δρόμος για τους επισκέπτες τρίτων χωρών στην Ελλάδα αναμένεται να ανοίξει πολύ περισσότερο μετά τη σύμπραξη του υπουργείου Τουρισμού και της πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα, που έχει ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνοκινεζικών σχέσεων στον τουριστικό κλάδο, με αμοιβαίο όφελος. Σημειώνεται μάλιστα ότι κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Τουρισμού, η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη και ο νέος πρεσβευτής της Κίνας στην Αθήνα κ. Ζου Σιαολί (Zou Xiaoli) αποφάσισαν τη δημιουργία “task force” για τη διεύρυνση της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας στον τουρισμό. Επιπλέον, συμφωνήθηκε η διοργάνωση Ελληνοκινεζικού Συμποσίου, για θέματα τουρισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα εντός του τρέχοντος έτους, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το χώρο του τουρισμού σε Ελλάδα και Κίνα.

Απλούστευση των διαδικασιών εισόδου στη χώρα

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση, ήταν η χορήγηση visa στους Κινέζους που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα. Στο θέμα αυτό, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε τις ενέργειες της Ελλάδας για την επίσπευση και την απλούστευση των διαδικασιών εισόδου για τους επισκέπτες τρίτων χωρών.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το θέμα της παροχής διευκολύνσεων στους Κινέζους τουρίστες. Συγκεκριμένα, η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε, ότι θα αναρτηθούν ειδικές πινακίδες στην κινεζική γλώσσα σε συγκεκριμένους τουριστικούς χώρους. Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα της πιστοποίησης των ξεναγών για Κινέζους τουρίστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς επισκέφτηκε την Κίνα, όπου παρακολούθησε σε ειδική προβολή τη νέα κινεζική ταινία με τίτλο “Έρωτας στο Πεκίνο”, γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στη Σαντορίνη με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο ΕΟΤ προσέφερε σε πέντε τυχερά νεόνυμφα ζευγάρια ένα ταξίδι στην Ελλάδα, με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
Την ταινία παρακολούθησαν την πρώτη ημέρα της προβολής της 2.500.000 Κινέζοι και έκανε ρεκόρ εισπράξεων. Επιπλέον, κατά την παραμονή του στο Πεκίνο, ο Πάνος Λειβαδάς είχε συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους και εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Κίνας.

  • Ετικέτες: