Πρώτος σταθμός για τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα το Νοσοκομείο Σύρου

Κοινωνός των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου έγινε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο της διοίκησης.

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί, ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος μετέβη στη Σύρο, όπου σήμερα και αύριο έχει προγραμματίσει μία σειρά από συναντήσεις, αλλά και την επίσημη ομιλία του απόψε (19.00) στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.

Συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος αλλά και μέλη της Κομματικής Οργάνωσης στη Σύρο, ανάμεσα στους οποίους, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου, Βαγγέλης Σιγάλας και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, Νικόλας Καϊλης ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ζητήματα υποστελέχωσης της Υγειονομικής Μονάδας, για θέματα οικονομικής φύσεως και εργασιακά θέματα των υπαλλήλων του Νοσοκομείου, καθώς επίσης και για τα προβλήματα σε επίπεδο διακομιδών και αποχώρησης (συνταξιοδότησης) προσωπικού.

Ο κ. Κουτσούμπας γνωστοποίησε τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος σχετικά με το θέμα της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, επισημαίνοντας πως η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της υποβάθμισης του αυτονόητου δικαιώματος των πολιτών, της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, θα προέλθει μόνον μέσα από την ουσιαστική “σύγκρουση με την πολιτική που απαξιώνει τον ίδιο τον άνθρωπο”. Σημείωσε ωστόσο, πως στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας του ΚΚΕ ασκεί και θα συνεχίζει να ασκεί πίεση και μέσω παρεμβάσεων κι ερωτήσεων προς τους αρμοδίους. 

Η επόμενη συνάντηση για τον ΓΓ έχει προγραμματισθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη σήμερα στις 18.00 στην έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Αναλυτική αναφορά στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.