Επίτιμος δημότης Σύρου - Ερμούπολης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με πάσα επισημότητα όπως αρμόζει στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε σε επίτιμο δημότη Σύρου – Ερμούπολης ο κ. Προκοπής Παυλόπουλος με ομόφωνη απόφαση των μελών του δημοτικού συμβουλίου παρουσία εκπροσώπων των Αρχών του τόπου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός στην αίθουσα εκδηλώσεων γνωστού ξενοδοχείου της Ερμούπολης καθώς επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κκ Δωρόθεος Β΄, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, αλλά και ο κυβερνητικός βουλευτής, Αντώνης Συρίγος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος αλλά και εκπρόσωποι των Διοικήσεων του Ελληνικού Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλοί αιρετοί των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης.

Την εκδήλωση, στην οποία και παρέστη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ άνοιξε με τον χαιρετισμό της η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη, η οποία και ανέγνωσε το περιεχόμενο του ομόφωνου ψηφίσματος καλωσορίζοντας τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Σύρο με αφορμή τον λαμπρό εορτασμό του πολιούχου του νησιού, Αγίου Νικολάου ενώ ακολούθησε ομιλία του δημάρχου, στο πλαίσιο της οποίας ανακοινώθηκαν οι λόγοι της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Σύρου – Ερμούπολης.

Κατόπιν του χαιρετισμού του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή προς το πρόσωπό του, την οποία και απεδέχθη όπως υπογράμμισε κατηγορηματικά, μόνον ως τιμή προς τον ίδιο τον θεσμό της Δημοκρατίας, του απονεμήθηκε η τιμητική πλακέτα καθώς και ένας πίνακας ζωγραφικής του εικαστικού, Μιχάλη Μακρουλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε περιεκτικός στον λόγο του όσον αφορά στην ιστορία και τη σημερινή πορεία της Σύρου, αλλά και συνολικά της χώρας, δεσμευόμενος παράλληλα για την προσπάθειά του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για το καλό της Ελλάδας, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη κι απαιτητική διεθνή συγκυρία.

Όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης.