Παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Κυκλάδων και της Τοπικής Οργάνωσης Σύρου στην Ερμούπολη

“Έχουμε ευθύνη απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη”

“Η ευθύνη μας είναι να προτάξουμε πολιτικές λύσεις ρεαλιστικές, πολιτικές λύσεις εφαρμόσιμες, να ξαναφέρουμε τον κόσμο κοντά στη Νέα Δημοκρατία, να κάνουμε ειλικρινή αυτοκριτική όποτε αυτή απαιτείται, αλλά κυρίως, να κοιτάξουμε μπροστά με αισιοδοξία και να πείσουμε τους πολίτες, ότι η λύση θα έρθει μόνο μέσα από την πολιτική, αλλά όχι την πολιτική του λαϊκισμού και του ψέματος, αλλά μέσα από την πολιτική της εργασίας, της αποτελεσματικότητας και κυρίως της σκληρής και ομαδικής δουλειάς”.

Τα ανωτέρω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του προς το σύνολο των κομματικών μελών, των στελεχών της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, της Τοπικής Οργάνωσης της Σύρου, καθώς και προς όλους τους φίλους του κόμματος που έδωσαν το “παρών” στα εγκαίνια των νέων γραφείων στην οδό Ελ. Βενιζέλου 14 στο κέντρο της Ερμούπολης, δίνοντας το στίγμα της προσπάθειας ανανέωσης της γαλάζιας παράταξης.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από συνεργάτες του και στελέχη του κόμματος μετέβη στα νέα γραφεία της παράταξης στη Σύρο, από όπου και μίλησε αναλυτικά για τις πολιτικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ασκώντας παράλληλα κριτική και προς την ελληνική κυβέρνηση.

Εστιάζοντας αρχικά στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος που βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και ειδησεογραφίας, υποστήριξε πως, σήμερα για την Ευρώπη “είναι μία δύσκολη ημέρα”, καθώς όπως πρόσθεσε, “δυστυχώς οι Βρετανοί ψήφισαν την απομάκρυνσή τους από την ευρωπαϊκή οικογένεια”.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε παρακάτω, “Είναι ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα δοκιμάσει τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα αποτέλεσμα που δυστυχώς δικαίωσε τον λαϊκισμό και τιμώρησε τον λόγο και την κοινή λογική. Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μας υποχρεώσει να κοιταχθούμε και πάλι στον καθρέπτη και να σκεφτούμε γιατί το όνειρο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι επίκαιρο για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Όπως κατηγορηματικά υποστήριξε στη συνέχεια, “Η πρόοδος και η εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής ιδέας πρέπει να αφορά όλους. Πρέπει να αφορά τους νησιώτες του Αιγαίου, τους Κυκλαδίτες (...)”.

Πέραν των προαναφερόμενων, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε τις δηλώσεις του και στο ζήτημα της νησιωτικότητας, που όπως επεσήμανε “δεν έχει υπηρετηθεί δυστυχώς με την απαραίτητη συνέπεια”. Καυτηριάζοντας δε, την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, συμπλήρωσε πως, αναφορικά με τα νησιά δεν υπήρξαν κόκκινες γραμμές φέρνοντας ως ύψιστο παράδειγμα την κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος (κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ), που όπως εξήγησε αποτελεί μία εξέλιξη αρνητική για τις τοπικές νησιώτικες οικονομίες και όχι μόνον.

Λίγο πριν ολοκληρώσει τον χαιρετισμό του για να προχωρήσει στο καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας, κάλεσε τα μέλη του κόμματος να εργασθούν συλλογικά για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ταυτόχρονα πως, “Αν δεν μπορέσουμε να πείσουμε τους πολίτες ότι οι πολιτικές που θα εφαρμόσουμε, θα βελτιώσουν τη ζωή τους, θα είμαστε πάντα επιρρεπείς στους ανέμους του λαϊκισμού”. Ενός λαϊκισμού, που όπως εξήγησε υπηρετεί απόλυτα η σημερινή κυβέρνηση, με μοιραίες συνέπειες για τη χώρα.

“Εμείς στη Νέα Δημοκρατία έχουμε συνολικά μία ευθύνη, όχι μόνον απέναντι στην Ελλάδα, αλλά κι απέναντι στη Ευρώπη. Έχουμε μία ευθύνη να πολεμήσουμε και να νικήσουμε το τέρας του λαϊκισμού” δήλωσε κατηγορηματικά αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων στη γιορτή των εγκαινίων και τονίζοντας τέλος πως, “Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει έναν δρόμο ανάπτυξης, έναν δρόμο επενδύσεων, ο οποίος θα στηριχθεί πρωτίστως στον δυναμισμό της ιδιωτικής οικονομίας, στους Έλληνες επιχειρηματίες, μικρούς, μεσαίους, μεγάλους τους οποίους πρέπει να πείσουμε να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους σε αυτήν τη χώρα. (...)”.

Πρέπει να σημειωθεί πως, πριν τον κ. Μητσοτάκη χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Κώστας Γαβιώτης καθώς επίσης και ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Αμέσως μετά την ξενάγηση του προέδρου της ΝΔ στα γραφεία ακολούθησε λιτό κέρασμα. Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και εκπρόσωποι φορέων και τοπικών Αρχών.

Η εκδήλωση θα προβληθεί και στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.