Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος

Ιδιαίτερα προσιτός o Kυριάκος Μητσοτάκης στη Σύρο

Στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης περιηγήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης πλαισιωμένος από στελέχη της γαλάζιας παράταξης, μέλη της ΝΟΔΕ Κυκλάδων καθώς και της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματός του, αναπτύσσοντας διάλογο με πολίτες και επιχειρηματίες του νησιού.

Η άφιξη του κ. Μητσοτάκη στη Σύρο πραγματοποιήθηκε με το πλοίο λίγο μετά τις 11 το πρωί, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στην οδ. Ελ. Βενιζέλου 14, εκδήλωση, η οποία κι έχει προγραμματισθεί για απόψε το βράδυ (20.00).

Στο πλαίσιο της παραμονής του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να επισκεφθεί σχεδόν κάθε γωνιά της πόλης, πραγματοποιώντας έναν εκτεταμένο περίπατο στις κεντρικές οδούς της Ερμούπολης, στον πεζόδρομο των οδών Θυμ. Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη καθώς και στην παραδοσιακή αγορά, χαιρετώντας τον κόσμο αλλά και συνομιλώντας σε φιλικό τόνο με τους τοπικούς επιχειρηματίες και τους καταστηματάρχες.

Πέραν της περιήγησής του στο ιστορικό κέντρο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους τοπικούς άρχοντες και τους εκπροσώπους φορέων, ενώ ο πρώτος σταθμός των προγραμματισμένων ραντεβού του ήταν τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, όπου και τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄. Κατόπιν της συνομιλίας τους, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο κεντρικό κτίριο της πλατείας Τσιροπινά στην Ερμούπολη, όπου και στεγάζεται η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη να καλωσορίζει τον πρόεδρο της γαλάζιας παράταξης και να αναπτύσσει συζήτηση μαζί του με επίκεντρο τις ανάγκες των νησιών.

Επόμενος σταθμός του ίδιου, υπήρξε το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου και συζήτησε με τον δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό παραμένοντας στο γραφείο του αρκετή ώρα, από όπου και αναχώρησε στη συνέχεια για τη συνάντησή του στο Επιμελητήριο Κυκλάδων με τον πρόεδρο, Γιάννη Ρούσσο και μέλη του ΔΣ.

Τονίζεται πως, στα γραφεία του Επιμελητηρίου ανέμεναν και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, οι οποίοι θέλησαν να ενημερώσουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας από κοινού με τον κ. Ρούσσο για την ατζέντα των κύριων θεμάτων που απασχολούν το νησί.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, το σύνολο των συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών κι ως εκ τούτου, απουσία των τοπικών μέσων ενημέρωσης ενώ στο πρόγραμμά του για τα απογευματινά ραντεβού, έχει συμπεριληφθεί η επίσκεψή του στον Καθεδρικό Ναό των Καθολικών στην Άνω Σύρο και συνολικά στο ανακαινισμένο συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου καθώς και στο παραδοσιακό τυροκομείο Ζωζεφίνος.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο ίδιος προτού φθάσει στην Περιφέρεια, εξερχόμενος από τα γραφεία της Μητρόπολης θέλησε να προσκυνήσει στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Ερμούπολη συνοδευόταν από τον βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Κώστα Γαβιώτη και μέλη των τοπικών οργανώσεων σε Σύρο και Κυκλάδες.

Τέλος, δεν πρέπει να παραληφθεί η αναφορά στο γεγονός της διακριτικής παρουσίας των ανδρών της προσωπικής ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και των ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων.