Αγορά που “πιάνει τόπο” για το δήμο Θήρας

Καινούργιο πυροσβεστικό όχημα


   
   

Ένα καινούργιο πυροσβεστικό όχημα χωρητικότητας 800 λίτρων απέκτησε η Θήρα μετά από κατάλληλη αγορά που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή του νησιού.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θήρας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012, η δημοτική αρχή εξασφαλίζοντας το ποσό των 28.290 ευρώ, προέβη στην αγορά ενός πυροσβεστικού οχήματος με σκοπό να αντιμετωπίζει τον ενδεχόμενο κίνδυνο από πιθανή πρόκληση πυρκαγιάς.

Σε ετοιμότητα...

Αναλυτικότερα, ο δήμος “εκμεταλλευόμενος” το “Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α΄ και Β’ βαθμού της χώρας”, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, αγόρασε “ένα ολοκαίνουριο πυροσβεστικό όχημα με δεξαμενή χωρητικότητας 800 λίτρων, καθώς και με ειδική αντλία πυρόσβεσης, παροχής 300 λίτρων το λεπτό και πίεσης 8 bar”. Το όχημα έχει παραληφθεί ήδη από το δήμο Θήρας και θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για τις μεταφορικές ανάγκες του εξοπλισμού του προσωπικού αλλά και των εθελοντικών ομάδων του ενιαίου δήμου σε περιπτώσεις αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.