Επιχορήγηση ύψους 50.000,00 € στο δήμο Σικίνου για την προμήθεια δεξαμενής ύδρευσης

Μεγαλύτερη αποθηκευτική ικανότητα

Σημαντικό ρόλο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που ταλάνιζε στο παρελθόν το νησί, έπαιξε η δωρεά μηχανήματος αφαλάτωσης από την “Ομάδα Αιγαίου”

Σε έκτακτη επιχορήγηση προς το Δήμο Σικίνου για την προμήθεια και την κατανομή μιας δεξαμενής ύδρευσης ύψους 50.000 €, προχώρησε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιώτικής πολιτικής του Υπουργείου Αιγαίου.

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη”, ο δήμαρχος Γιάννης Συρίγος υπογραμμίζει ότι η δεξαμενή, η οποία θα τοποθετηθεί στη θέση Μπουναμάς, θα “λύσει” τα χέρια του δήμου, καθώς θα του δώσει τη δυνατότητα να αποθηκεύει έως και 600 κυβικά μέτρα νερού για τη θερινή περίοδο, όπου οι ανάγκες καταγράφονται αυξημένες.

Καθιστά δε γνωστό, ότι το νησί διαθέτει πλέον μονάδα αφαλάτωσης νερού, η οποία απάλλαξε την κεντρική διοίκηση από 260.000 ευρώ που κατέβαλε ετησίως, επί δέκα συναπτά έτη για τη μεταφορά νερού με καραβάκι.

“Είμαστε ασφαλείς, χάρη στην “Ομάδα Αιγαίου””

Πρόκειται για μία σημαντική προσφορά της “Ομάδας Αιγαίου” η οποία, επισκεπτόμενη το νησί για την παροχή ιατρικής βοήθειας, διαπίστωσε το σημαντικό πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετώπιζε.

“Μέσα από αυτή τη δωρεά, κάναμε μεγάλη οικονομία στο κράτος, το οποίο σήμερα μας βοηθά για να έχουμε μία μεγαλύτερη αποθηκευτική ικανότητα” αναφέρει, σημειώνοντας ότι κατά το παρελθόν, η απόδοση της μονάδας έφτανε σε οριακά επίπεδα, υποχρεώνοντας τον κόσμο να καταναλώνει μικρές ποσότητες νερού.

Επισημαίνει μάλιστα ότι, η μεταφορά νερού στοίχιζε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου περίπου 1.250 ευρώ, μόνο για τη Σίκινο. Ωστόσο, τα προβλήματα ήταν συνεχή, καθώς υπήρχαν χρονιές που σε περιόδους αιχμής, το νησί έμενε χωρίς νερό. “Δύο συνεχόμενα έτη, είχαμε μείνει στεγνοί τον Δεκαπενταύγουστο, επειδή το καραβάκι προτίμησε να πάει το νερό σε άλλο νησί. Πέρα του ότι πληρώναμε, ήμαστε εξαρτημένοι. Δεν είχαμε την αυτάρκεια που έχουμε σήμερα. Αντίθετα, ήμαστε υποχρεωμένοι να παρακαλάμε το υδροφόρο, να έρθει το καλοκαίρι, επειδή τελείωνε το νερό” υπογραμμίζει.

Κλείνοντας, εξηγεί ότι χάρη στην “Ομάδα Αιγαίου”, οι κάτοικοι αισθάνονται πλέον πιο ασφαλείς και σίγουροι ότι δεν θα μείνουν ποτέ ξανά, χωρίς το πολύτιμο αυτό αγαθό.