Ποιες είναι οι προτάσεις του Αθ. Κουσαθανά Μέγα

Διαφωνία για τα Λιμενικά Ταμεία

Την κάθετη διαφωνία του με την πρόθεση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων, διατυπώνει ο δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς Μέγας.

Εκφράζοντας τη θέση πως ο σχεδιασμός του αρμόδιου υπουργείου αφαιρεί από λιμάνια "διεθνούς ενδιαφέροντος" όπως της Μυκόνου, τη δυνατότητα απόκτησης αυτόνομων φορέων διοίκησης με τη συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας και του ΟΤΑ, υποστηρίζει ότι τάσσεται κατά των συγκεκριμένων αλλαγών.

 

Προέχει το συμφέρον των νησιωτών

 

Σε σχετική επιστολή του, την οποία κοινοποίησε στο υπουργείο, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως, "Προτείνουμε την παραμονή των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων ή τη δημιουργία Ανώνυμων Εταιρειών σε κάθε νησί, διότι η κεντροποιημένη διοίκηση (Περιφερειακό Λιμενικό Δίκτυο) σε ένα νησί ή σε μια απομακρυσμένη πόλη έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας όλων των νησιών που συμμετείχαν. Εναλλακτικά, οι φορείς των νησιωτικών λιμένων "Διεθνούς Ενδιαφέροντος" θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αυτόνομες Ανώνυμες Εταιρείες, όπου η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να ανήκει στους Δήμους και τα τοπικά Επιμελητήρια".