Πανκυκλαδικό συνέδριο γυναικών στην Τήνο

Με ιδιαίτερη επιτυχία έκλεισε ο κύκλος των εργασιών του 5ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου στην Τήνο, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 17-19 Μαΐου, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, από το Σύλλογο Γυναικών Τήνου, με τη συνεργασία του Δήμου Τήνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Γυναίκα και Τέχνη», ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συλλόγων: Θολαρίων Αμοργού, Άνδρου, Κέας – η Μελίτη, Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου – Ανωμερίτισσες, Πολιτιστικός και Λαογραφικός Μυκόνου, Νάουσας Πάρου , Πάρου – Αρηίς, Σερίφου – Ανδρομέδα, Σίφνου, Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Σύρου – Το Καστρί.

 

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, τονίζουν ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου "αποφασίστηκε το όνομα της υπό σύσταση Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων: «Οι κόρες των Κυκλάδων», με σύμβολο ένα κυκλαδικό τηγανόσχημο σκεύος της πρωτοκυκλαδικής περιόδου από το νησί της Νάξου". 

Ωστόσο, εκτός από το συνέδριο, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, την τέχνη και τον πολιτισμό, τα χωριά και την γαστρονομία της Τήνου.