Καταγγελία 35 κατοίκων της Πάρου για εργασίες ασφαλτόστρωσης

Σοβαρές κακοτεχνίες και αδιαφορία

  • Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2013 - 06:00

Για κακοτεχνίες στο έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Παροικιάς-Νάουσας-Λευκών στην Πάρο καταγγέλλουν Δήμο και Περιφέρεια 35 κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, κάνοντας λόγο για σοβαρούς κινδύνους για τις ιδιοκτησίες τους και απειλώντας με προσφυγές αν δεν αποκατασταθεί το έργο.

Οι κάτοικοι συγκέντρωσαν υπογραφές και κατέθεσαν σχετική αίτηση-διαμαρτυρία τους προς τον Δήμο Πάρου και την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου.

Βιαστικές και κακότεχνες οι εργασίες

Σύμφωνα με τους ίδιους οι εργασίες της ασφαλτόστρωσης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 21 Ιουνίου, «έγιναν βιαστικά και κακότεχνα, με επάλληλες στρώσεις, αφού δεν απομακρύνθηκε κανένα προηγούμενο στρώμα ασφάλτου που ήδη είχαν υπερυψώσει το επίπεδο του δρόμου». Οι κάτοικοι θεωρούν ότι άμεση συνέπεια αυτού ήταν η επίχωση των καπακιών των φρεατίων και η υπερύψωση του οδοστρώματος κατά επιπλέον 15 εκατοστά, αλλά και η κατάχωση των ρείθρων στις άκρες τους, από όπου αποχετεύονται τα όμβρια ύδατα. Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι και επαγγελματίες υπογραμμίζουν ότι πλέον τα όμβρια νερά λιμνάζουν στο «υποτιθέμενο πεζοδρόμιο» δεδομένου ότι δεν έχουν έξοδο διαφυγής, καθώς, επιπλέον, τα πεζοδρόμια που έχουν απομείνει βρίσκονται κάτω από το οδόστρωμα.

Κίνδυνος πλημμυρών με τις πρώτες βροχές

Όλα αυτά, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν, θα είναι καταστροφικά με τις πρώτες βροχές, καθώς τα νερά θα οδηγούνται μέσα στις ιδιοκτησίες τους που βρίσκονται δίπλα στον δρόμο ή κάτω από το επίπεδο του υπερυψωμένου δρόμου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, το έργο έγινε βιαστικά και υπό τους ήχους των έντονων διαμαρτυριών τους, οι οποίες, όμως, δεν εισακούστηκαν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πλημμύρες ειδικά σε υπόγειες ιδιοκτησίες τον χειμώνα. Κάτοικοι και επιχειρηματίες, καλούν Δήμο και Περιφέρεια να αποκαταστήσουν άμεσα «τη σοβαρή κακοτεχνία που έπραξαν, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο των ιδιοκτησιών που βρίσκονται πλησίον του δρόμου», προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα διστάσουν να προσφύγουν με κάθε νόμιμο τρόπο κατά των υπευθύνων προς αποκατάσταση των αρχικών επιπέδων και πλήρους αποζημίωσή τους.

«Σιωπηλή» η Δ/νση Τεχνικών Έργων

Την καταγγελία των 35 κατοίκων απέστειλε στην αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου, Κώστας Μπιζάς, ζητώντας από τους αρμοδίους να ελέγχουν το αίτημα-διαμαρτυρία και να του δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις. Στο έγγραφό του με το οποίο διαβίβασε την καταγγελία των κατοίκων, ο κ. Μπιζάς υπενθυμίζει ότι είχε αποστείλει ανάλογο έγγραφο και στις 8 Μαΐου, για το οποίο, όμως, όπως επισημαίνει δεν έλαβε καμία σχετική απάντηση.