«Δεύτερη πράξη» για την ασφαλτόστρωση στην Πάρο

  • Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2013 - 06:00

Την άποψη ότι η καταγγελία κατοίκων της Πάρου αναφορικά με το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Παροικιάς-Νάουσας-Λευκών δεν βασίζεται σε υπαρκτά τεχνικά δεδομένα, υποστηρίζει σε απάντησή της η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στα μέσα Ιουλίου 35 κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής κατέθεσαν αίτηση-διαμαρτυρία τους προς τον Δήμο Πάρου, την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και την Περιφερειακή Ενότητα Πάρου, υποστηρίζοντας ότι οι εργασίες της ασφαλτόστρωσης, οι οποίες είχαν ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου, έγιναν βιαστικά και κακότεχνα, ότι επιχώθηκαν τα καπάκια των φρεατίων, υπερυψώθηκε το οδόστρωμα και καταχώθηκαν τα ρείθρα στις άκρες, με αποτέλεσμα τα νερά να λιμνάζουν και τα πεζοδρόμια να βρίσκονται κάτω από το οδόστρωμα. Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για κίνδυνο να πλημμυρίσουν οι ιδιοκτησίες τους, καλώντας Δήμο και Περιφέρεια να αποκαταστήσουν άμεσα το έργο και προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα διστάσουν να προσφύγουν με κάθε νόμιμο τρόπο κατά των υπευθύνων διεκδικώντας αποζημιώσεις.

Θα διενεργηθεί αυτοψία

Την καταγγελία των κατοίκων είχε διαβιβάσει προς την Περιφέρεια και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Κώστας Μπιζάς, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι σε ανάλογο έγγραφο που είχε αποστείλει τον Μάιο δεν είχε λάβει καμία σχετική απάντηση. Στις 24/7 η αρμόδια Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας απέστειλε έγγραφο προς την Περιφερειακή Ενότητα Πάρου, ενημερώνοντας αρχικώς ότι η καταγγελία που της είχε αποσταλεί τον Μάιο ήταν ανώνυμη και ως εκ τούτου η Υπηρεσία δεν απάντησε, εφόσον βάσει νόμου οι ανώνυμες αναφορές δεν εξετάζονται.

Στο διά ταύτα όμως, σε ό,τι δηλαδή αφορά στην επώνυμη διαμαρτυρία των 35 κατοίκων, η Δ/νση Τεχνικών Έργων αναφέρει ότι «η δήθεν υπερδιαστασιολόγηση του έργου […] (δεν) βασίζεται σε υπαρκτά τεχνικά δεδομένα». Η Υπηρεσία θεωρεί ότι το έργο εκτελέστηκε σύμφωνα με τη μελέτη, όμως σε συνέχεια της καταγγελίας των κατοίκων πρόκειται να διενεργηθεί αυτοψία στην περιοχή, ώστε να διαπιστωθεί αν τα όσα καταγγέλλουν κάτοικοι και επαγγελματίες διά… της παρατήρησης και του γυμνού οφθαλμού, μπορούν να στηρίξουν τους φόβους τους ότι με την πρώτη βροχή τα νερά θα εισβάλλουν στις ιδιοκτησίες τους που, όπως αναφέρουν, σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται δίπλα ή κάτω από το επίπεδο του υπερυψωμένου δρόμου.