Πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης για προσέλκυση ελλήνων επισκεπτών

Πακέτα προσφορών ως αντίδοτο στην κρίση

  • Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2013 - 06:00

Πρόταση στα μέλη της για διαμόρφωση ειδικών μειωμένων τιμών προς τους Έλληνες επισκέπτες του νησιού, απευθύνει η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης με στόχο την προσέλκυση και εγχώριου τουρισμού στο νησί.

Σε μια περίοδο που, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτή, το 73% των Ελλήνων δηλώνει ότι λόγω της ύφεσης, της ανεργίας, της δραματικής μείωσης μισθών αλλά και του γενικότερου κλίματος οικονομικής και επαγγελματικής αστάθειας, δεν είναι φέτος σε θέση να κάνει έστω και ολιγοήμερες διακοπές, η Σαντορίνη, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων για τους ξένους τουρίστες, επιχειρεί να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες να την επισκεφθούν.

Εκπτώσεις σε Έλληνες προτείνει η Ένωση Ξενοδόχων

Η πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων προς τα μέλη της είναι να διαθέσουν τα δωμάτια των επιχειρήσεών τους σε ειδικές μειωμένες τιμές προς τους έλληνες επισκέπτες, διαμορφώνοντας, έτσι, κίνητρα ώστε να μπορέσουν όσο το δυνατό περισσότεροι να κάνουν τις διακοπές που επιθυμούν. Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση δηλώνει διατεθειμένη να συμβάλει από την πλευρά της ώστε οι Έλληνες επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη διαμονή τους στο νησί σε ειδικές για εκείνους τιμές, σε ό,τι αφορά και τις μεμονωμένες αλλά και τις ομαδικές κρατήσεις.

Η Ένωση Ξενοδόχων ζητά από τα μέλη της να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους για ειδικές εκπτώσεις και πακέτα προσφορών που μπορούν να διαθέσουν σε έλληνες επισκέπτες, ώστε να καταχωριστούν και να προβληθούν και μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Δράσεις προβολής

Την ίδια ώρα σε μια προσπάθεια προβολής του νησιού και προσέλκυσης επισκεπτών η Ένωση Ξενοδόχων προσκάλεσε με πρωτοβουλία της, αλλά και διευκόλυνε τηλεοπτικά συνεργεία που επισκέφθηκαν το νησί γυρίζοντας πλάνα με της ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες της Σαντορίνης. Ήδη τα βίντεο που γυρίστηκαν προβλήθηκαν σε ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων τριών μεγάλων ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών, που προέβαλαν γνωστές και άγνωστες γωνιές του ιδιαίτερου τοπίου του νησιού.

Εξάλλου, η Σαντορίνη φιγουράρει 4η ανάμεσα στα 10 νησιά-παραδείσους του κόσμου που πρέπει κανείς να έχει επισκεφθεί στη ζωή του, σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμα της υψηλής επισκεψιμότητας αμερικανικής ιστοσελίδας buzzfeed.com.