Συσκέψεις σε Πάρο και Αντίπαρο

  • Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2013 - 06:00

Το έργο της αποχέτευσης και της μονάδας βιολογικού καθαρισμού της Αντιπάρου βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας που είχε στο νησί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης με τον Δήμαρχο Αντιπάρου κ. Ιωάννη Λεβεντάκη.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τεχνικοί του Δήμου, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πάρου κ. Παντελής Τζανακόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μπιζάς και Γκούφας, καθώς και οι ανάδοχοι του έργου, έγινε διεξοδική συζήτηση για όλα τα έργα του νησιού, ενώ ο κ. Μαχαιρίδης έκανε εκτενή ενημέρωση για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον χώρο της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού καθώς και στον χώρο όπου θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις της αφαλάτωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαχαιρίδη, στις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι και η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στο παραδοσιακό κομμάτι του οικισμού, για την οποία, όπως ανέφερε, γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης των απαραίτητων πόρων.

Προς διευθέτηση το θέμα του Αγροτικού Συνεταιρισμού

Εντωμεταξύ, σε Πάρο και Αντίπαρο περιόδευσε στις 14-15/8 και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κ. Νίκος Συρμαλένιος ο οποίος παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του 15Αύγουστου, ενώ είχε επαφές και με εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Στο πλαίσιο των επαφών του ο κ. Συρμαλένιος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Νίκο Τσιγώνια και τον Διευθυντή κ. Αλέξη Γκόγκα, αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στη διαχείριση των εκκρεμοτήτων με την πρώην ΑΤΕ. Όπως φαίνεται, από τα πρώτα θέματα που θα συζητηθούν εντός του Σεπτεμβρίου από τη νεοσύστατη πενταμελή επιτροπή ειδικών εκκαθαρίσεων, αναμένεται να βρίσκεται και το ζήτημα της διευθέτησης των εκκρεμοτήτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου.