Ημερίδα στην Κύθνο από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον ΣΕΚ

“Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα και στις Κυκλάδες”

Αναλυτική ενημέρωση για ζητήματα κτηνοτροφίας στις Κυκλάδες και στην Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο (17.30) στην Κύθνο στο πλαίσιο της ημερίδας που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το δήμο Κύθνου και τον ΣΕΚ (Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας) ενώ υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρξουν τοποθετήσεις και από πανεπιστημιακούς σχετικούς με το θέμα.

Προβλήματα και ανάπτυξη

Αναλυτικότερα μετά από τους χαιρετισμούς που θα απευθύνουν οι εκπρόσωποι του αρμόδιου υπουργείου, της Περιφερειακής Αρχής και ο δήμαρχος του νησιού Μανώλης Φίλιππας, θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για τα προβλήματα του κλάδου, για το νόμο – πλαίσιο των αγροτικών συνεταιρισμών καθώς και για τη νέα ΚΑΠ 2014 – 2020 ενώ ο ομότιμος καθηγητής μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων και συνεταιρισμών της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. Θα μιλήσει για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων και ο καθηγητής Ανδρέας Γεωργούδης για την την προοπτική της γενετικής βελτίωσης που εκτρέφονται στα νησιά καθώς και για τη μελισσοκομία στο νομό ο Παπάς Ευάγγελος. Η ημερίδα αναμένεται να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.