Δήμος Πάρου

Νέο ψήφισμα του ΔΣ για το αεροδρόμιο Πάρου

Με νέο ψήφισμα οι αιρετοί του δήμου Πάρου εναντιώνονται στην κοινοβουλευτική παρέμβαση της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή σχετικά με την υλοποίηση και την πορεία του νέου αεροδρομίου Πάρου.

 

Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί έντονα την επικαιρότητα και έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσε η κ. Μακρή οι δημοτικοί σύμβουλοι επανέρχονται και υποστηρίζουν μεταξύ άλλων, "Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου αποδοκιμάζει ομόφωνα κάθε πρακτική και λογική που θεωρεί την κατασκευή αυτού του σημαντικού και αναγκαίου έργου ως κατασπατάληση πόρων και πολυτέλεια, καθώς και να αγνοεί κατάφορα την βούληση του Παριανού λαού.

Η υλοποίηση του Νέου Αεροδρομίου Πάρου δεν μπορεί να τίθεται στην διελκυστίνδα της λογικής κόστους –οφέλους, αφού η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προωθεί για τα νησιά μας στο πλαίσιο της κατοχυρωμένης εκ του συντάγματος αρχής της νησιωτικότητας, έργα που εξασφαλίζουν πρωτίστως συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης και επικοινωνίας του νησιού μας και συμβάλλουν στην οικονομική
ανάπτυξή τους".