Συνάντηση δημάρχου Θήρας με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας

Διαχείριση θαλάσσιου τουρισμού

“Θέλουμε την κρουαζιέρα στο βαθμό που οι επισκέπτες θα φεύγουν ευχαριστημένοι” δήλωσε ο Ν. Ζώρζος

Στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση του τουρισμού κρουαζιέρας, ο δήμαρχος Θήρας, Νικόλαος Ζώρζος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Ταμείου του νησιού συναντήθηκαν με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας προχθές το πρωί στον Πειραιά στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε τέθηκαν επί τάπητος θέματα υποδομών που πρέπει να βελτιωθούν στο νησί ώστε να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα οι επισκέπτες και να καλύπτονται οι ανάγκες των κρουαζιεροπλοίων που προσεγγίζουν στο νησί, ενώ εξετάσθηκε αναλυτικά και το ζήτημα των ταυτόχρονων αφίξεων αυτών.

Αξίζει να αναφερθεί πως η εν λόγω συνάντηση έρχεται σε συνέχεια άλλων, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο της επικοινωνίας του δήμου Θήρας με τους εφοπλιστές για την καλύτερη διαχείριση του θαλάσσιου τουρισμού.

Ενίσχυση υποδομών

Όσον αφορά στο σημαντικό θέμα των υποδομών, στη συγκεκριμένη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση για την πορεία του έργου αντιστήριξης των πρανών στην Καλντέρα που πραγματοποιείται με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ενώ συζητήθηκαν οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις για το λιμάνι, οι οποίες έχουν δημοπρατηθεί ή θα δημοπρατηθούν το προσεχές διάστημα. Μιλώντας για την πιο σημαντική εξ αυτών, ο κ. Ζώρζος τόνισε ότι, “είναι η επισκευή των ναυδέτων”, το οποίο χαρακτήρισε “απαραίτητο έργο” για τη Θήρα. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η μελέτη σκοπιμότητας για το νέο τελεφερίκ, προκειμένου να προωθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εφημερίδα ο κ. Ζώρζος, “η μελέτη που παρουσιάστηκε περιλαμβάνει οικονομικά στοιχεία καθώς και τον σκοπό ή μη, της κατασκευής ενός ή περισσοτέρων τελεφερίκ”.

Πρόβλημα οι ταυτόχρονες αφιξοαναχώρησεις

Ζήτημα που απασχολεί σημαντικά τη δημοτική Αρχή και την τοπική οικονομία του νησιού στο πεδίο της κρουαζιέρας, αποτελεί και η ταυτόχρονη – πολλές ημέρες της εβδομάδας – άφιξη και αναχώρηση κρουαζιεροπλοίων. “Θεωρούμε ότι θα πρέπει να αλλάξουν ορισμένες ημέρες και ώρες άφιξης και αναχώρησης ορισμένων κρουαζιεροπλοίων καθώς αυτό δημιουργεί προβλήματα στην εξυπηρέτησή των επισκεπτών”, σημείωσε ο κ. Ζώρζος, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε πως αυτό το αίτημα γνωστοποιήθηκε προς την Ένωση προκειμένου να εξετασθεί.

Τέλος, κληθείς να παραχωρήσει τη δήλωσή του σχετικά με το κατά πόσον το νησί έχει ανάγκη από την κρουαζιέρα και μεριμνά για τη διατήρησή της, σημείωσε, “Θέλουμε την κρουαζιέρα στο βαθμό που δε δημιουργούνται προβλήματα και στο σημείο εκείνο που μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των επισκεπτών. Θέλουμε κρουαζιέρα στο βαθμό που οι επισκέπτες θα φεύγουν ευχαριστημένοι”.