Υπόμνημα του Νίκου Συρμαλένιου στον πρόεδρο της βουλής

"Εκβιαστική η ονομαστική ψηφοφορία"

Υπόμνημα προς τον πρόεδρο της βουλής, Ευάγγελο Μεϊμάράκη, κατέθεσε χθες ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος.

Ο κ. Συρμαλένιος με το σχετικό υπόμνημα αναλύει διεξοδικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Υγείας, καθώς και την εκβιαστική, όπως ονομάζει, ονομαστική ψηφοφορία των πέντε άρθρων στη “συσκευασία ενός”.

Επεσήμανε ιδιαίτερα τη σκοπιμότητα, όπως αναφέρει, του ΠΑΣΟΚ για τη μεθόδευση της ψηφοφορίας, σκοπιμότητα παραποίησης της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το διοικητικό διαχωρισμό των νοσοκομείων της νησιωτικής Ελλάδας και τα κίνητρα υπηρέτησης των επικουρικών γιατρών στα νησιά, όπως αποδεικνύεται και με το συνημμένο δελτίο τύπου του γραμματέα της Κ.Ο. και βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα.

Η κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το νοσοκομείο της Νάξου καλά κρατεί, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ανακοίνωση κατά του Παναγιώτη Ρήγα, εξέδωσε και η Τοπική ΣΥΡΙΖΑ Νάξου.

“Η σκοπιμότητα και η μεθόδευση του κ. Ρήγα”

Ο Νίκος Συρμαλένιος στο υπόμνημά του προς τον πρόεδρο της βουλής καταφέρεται κατά του Παναγιώτη Ρήγα, μιλώντας για σκοπιμότητα και μεθόδευση από μέρους του, με σκοπό να εκθέσει το ΣΥΡΙΖΑ.

“Σε συνέχεια της ψηφοφορίας που έγινε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την επίμαχη Τροπολογία του υπουργείου Υγείας στις 27/11 και ως επιβεβαίωση των ενστάσεων και των διαμαρτυριών που εγείραμε για τη μεθόδευση της συγκεκριμένης ψηφοφορίας, στην οποία παρατύπως και καθ’ υπέρβαση του Κανονισμού, κληθήκαμε να ψηφίσουμε πέντε διαφορετικά άρθρα στη συσκευασία ενός. Σας παραθέτω συνημμένο το δελτίο τύπου του κ. Παναγιώτη Ρήγα, γραμματέα της Κ.Ο. και βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις σοβαρές ανησυχίες μας, για τη σκοπιμότητα της μεθόδευσης της εν λόγω ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η σκοπιμότητα και η μεθόδευση του κ. Ρήγα αλλά και της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για την ονομαστική ψηφοφορία, στο μόνο στο οποίο αποσκοπούσε, ήταν η εμφάνιση προς τις τοπικές κοινωνίες, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστευε και δεν αγωνίστηκε για το διαχωρισμό των νησιωτικών νοσοκομείων (θέμα για το οποίο είχαμε καταθέσει και σχετικές τροπολογίες), ούτε για την ενίσχυση των κινήτρων για την υπηρέτηση των επικουρικών γιατρών στα νησιά, αφού γνωρίζοντας την αρνητική μας θέση για την τιμολόγηση των φαρμάκων, με την ενιαία ψηφοφορία θα μας εκβίαζαν υποχρεωτικά να ψηφίσουμε “ΟΧΙ”, συμπαρασύροντας σε αυτή τη θέση και τα λοιπά εκτός φαρμάκων άρθρα της τροπολογίας. Πρέπει δε να σας πω ότι τις μέρες αυτές ο κ. Π. Ρήγας εκδίδει το 4ο κατά σειρά δελτίο τύπου, προαναγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί ανακόλουθος με το αίτημα για διαχωρισμό των νοσοκομείων των νησιών, αφού στην ίδια τροπολογία ήταν γνωστό ότι υπήρχε το άρθρο για τα φάρμακα, στο οποίο είχε εκφραστεί εξ αρχής η αρνητική μας θέση. Μας εγκαλούσε μάλιστα χαρακτηριστικά λέγοντας ότι “…να δούμε τι θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, Τετάρτη κοντή γιορτή…”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο έγγραφο ζητά από τον πρόεδρο της βουλής να μην γίνεται αποδεκτή ούτε η κατάθεση άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, ούτε η συμπερίληψη πολλών διαφορετικού περιεχομένου άρθρων σε μία και μοναδική τροπολογία, ούτε πολύ περισσότερο η διενέργεια ενιαίας και μοναδικής ονομαστικής ψηφοφορίας σε τέτοιου τύπου τροπολογίες.

“Αυτή είναι λοιπόν η πραγματικότητα, που ο κ. Π. Ρήγας και το ΠΑΣΟΚ επεδίωξαν να δημιουργήσουν για να μας «εκθέσουν» στα μάτια των τοπικών κοινωνιών, εκφυλίζοντας τη νόμιμη κοινοβουλευτική διαδικασία, τη διαφάνεια και την πολιτική αντιπαλότητα με καθαρούς όρους, που αν τη σέβονταν, δεν θα δημιουργούνταν αυτές οι τερατώδεις παραβιάσεις της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, με την ταυτόχρονη και μοναδική εκβιαστική ονομαστική ψηφοφορία πέντε άρθρων άσχετων μεταξύ τους στη συσκευασία του ενός. Κύριε Πρόεδρε της Βουλής, για άλλη μια φορά σας ζητάμε η διαδικασία αυτή να είναι η τελευταία μελανή σελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου και εφεξής παρακαλούμε να μην γίνεται αποδεκτή ούτε η κατάθεση άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, ούτε η συμπερίληψη πολλών διαφορετικού περιεχομένου άρθρων σε μία και μοναδική τροπολογία, ούτε πολύ περισσότερο η διενέργεια ενιαίας και μοναδικής ονομαστικής ψηφοφορίας σε τέτοιου τύπου τροπολογίες”.

“Οι προσβλητικές αναφορές του Παναγιώτη Ρήγα”

Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου με αφορμή την οργάνωση του κοινοβουλευτικού “πραξικοπήματος”, όπως αναφέρει από τον κ. Ρήγα, τις προσβλητικές αναφορές του για τους βουλευτές του Σύριζα και τις δηλώσεις του ότι “οι Ναξιώτες οφείλουν να το γνωρίζουν”, απαντά πραγματικά τι γνωρίζουν οι Ναξιώτες.

Σύμφωνα με την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, το νοσοκομείο διαλύθηκε από τις πρακτικές του κ. Ρήγα, για τις οποίες υπεραμυνόταν στα ΜΜΕ.

“Οι Ναξιώτες γνωρίζουν κ. Ρήγα, πως διαλύσατε το Νοσοκομείο της Νάξου. Πως εσείς το συγχωνεύσατε με αυτό της Σύρου και επανειλημμένα δηλώνατε στα ΜΜΕ ότι η συγχώνευση είναι προς όφελός τους. Γνωρίζουν το λόγο που ξαφνικά γίνατε υπέρμαχος της διασύνδεσης. Γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάθεσε και υπερασπίστηκε την τροπολογία στην Βουλή. Γνωρίζουν ότι εσείς προαναγγείλατε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ώστε να απαγορεύσετε να ψηφίσουν τη τροπολογία αυτοί οι οποίοι την κατέθεσαν. Θέλατε να εκθέσετε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπική μας κοινωνία με αντιδημοκρατικά αντισυνταγματικά τεχνάσματα. Η κοινωνία μας όμως γνωρίζει καλά ποιοι αγωνίζονται έξω και μέσα στη Βουλή για την δωρεάν υγεία, την ασφάλιση, το Νοσοκομείο μας και ποιοι εκτελούν ψυχρά τις εντολές της Τρόικα, ποιοι έχουν αποκλείσει από το σύστημα υγείας χιλιάδες Ναξιώτες, ποιοι μας απειλούν με κατασχέσεις, ποιοι διαλύουν τον ΕΟΠΥΥ, ποιοι βάζουν εισιτήριο 25 €, ποιοι έχουν αφήσει το Νοσοκομείο μας με 15 γιατρούς αντί 46, το Κ.Υ. Αμοργού με ένα γιατρό, και τα 22 αγροτικά ιατρεία και τα πολυδύναμα με 4 γιατρούς και ποιοι προωθούν με πάθος την ιδιωτική περίθαλψη. Στη Νάξο γνωρίζουν καλά ότι τα πρωτοπαλίκαρα σας αντιστρατεύονται και απαξιώνουν την δημόσια υγεία και το Νοσοκομείο Νάξου προσπαθώντας να επιβάλουν την ιδιωτική Interamerican ως μόνη ρεαλιστική λύση. Γνωρίζουν ότι αύριο δεν θα ντραπείτε να διορίσετε στο νέο Δ.Σ. του Κ.Υ.-Νοσοκομείου τους δικούς σας που σήμερα δίνουν τα πάντα για την Interamerican. Γνωρίζουν ότι η διασύνδεση για την οποία πανηγυρίζετε ελάχιστα συμβάλει στη λύση του πραγματικού προβλήματος, ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σύρο περικόπηκε και ότι οι διακομιδές στοιχίζουν τα διπλάσια από τις δαπάνες του Νοσοκομείου. Τέλος οι Ναξιώτες γνωρίζουν ότι η συμπεριφορά σας θίγει βάναυσα όλη τη κοινωνία της Νάξου που αγωνίζεται δεκαετίες (πολύ πριν εμφανιστεί στις Κυκλάδες το άστρο σας) και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για Νοσοκομείο στο Νησί μας”.

Και η ανακοίνωση της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει: Εσείς είστε, κ. Ρήγα που οφείλετε να γνωρίζεται κάτι πολύ σημαντικό: Ο πολιτικός σας χρόνος έχει τελειώσει. Δεν σας σώζει η λασπολογία, τα ψέματα, η υποκρισία, τα αίσχη σας και η παλαιοκομματική συμπεριφορά, δεν σας σώζει ούτε η τρόικα, ούτε ο Σαμαράς. Έχετε τελειώσει προ πολλού. Ταυτόχρονα καλούμε τους δημότες - πολίτες, τις Δημοτικές Αρχές τους φορείς, τις συλλογικότητες των νησιών μας, να υπερασπιστούν την ζωή τους, να πάρουν το ζήτημα της υγείας στα χέρια τους, να αγωνιστούν για την δημόσια και δωρεάν υγεία, να συμμετέχουν την Παρασκευή στις 12 μ.μ. στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πανυγειονομικού Συλλαλητηρίου της Αθήνας, στην αντίστοιχη συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείο Νάξου με κύριο αίτημα την αναβάθμιση του σε δευτεροβάθμιο οργανωμένο νοσοκομείο”.

Ετικέτες: