Εγκαίνια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στην Τήνο

Ευκαιρίες γνώσης και δημιουργικής απασχόλησης

Τα εγκαίνια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στην Τήνο πραγματοποιήθηκαν εχθές στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Στενής, με την ταυτόχρονη έναρξη του πρώτου προγράμματος εκπαίδευσης “Αγγλικά στον Τουρισμό”, όπου συμμετέχουν 24 εκπαιδευόμενοι από όλο το νησί.

Στα εγκαίνια απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου Δωρόθεος Β΄ δια του εκπροσώπου του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Σέττα, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου Νικόλαος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τήνου κ. Ματθαίος Βίλλας, ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και οι εκπαιδευόμενοι των προγραμμάτων.

Ο δήμαρχος, κ. Παναγιώτης Κροντηράς, στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά πως “ο Δήμος Τήνου με τη νέα εκπαιδευτική του δράση αποδεικνύει ότι αναλαμβάνει και υλοποιεί πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διαθέσιμους πόρους, παρέχοντας ταυτόχρονα στους δημότες ευκαιρίες για μάθηση και δημιουργική απασχόληση”. Πρόσθεσε ακόμα ότι η ημέρα αυτή είναι πολύ σημαντική για το νησί, καθώς ένα σχολείο που πριν από δύο χρόνια έκλεισε με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης, ανοίγει ξανά με σκοπό και πάλι την εκπαίδευση, απευθυνόμενο πλέον σε ενήλικες.

Επιπλέον σημείωσε ότι ως χώρος στέγασης του Κέντρου επιλέχτηκε το πρώην Δημοτικό Σχολείο Στενής, με σκοπό τη λειτουργία του προγράμματος σε έναν σύγχρονο χώρο, δίνοντας παράλληλα νέες δυνατότητες ανάπτυξης στην ενδοχώρα. Τέλος, κάλεσε όλους τους δημότες να στηρίξουν τη νέα δράση του Δήμου, σημειώνοντας ότι η γνώση είναι μια διαρκής διαδικασία που δεν ολοκληρώνεται ποτέ.

Το Κέντρο δια Βίου Μάθησης υλοποιείται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης και απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες κάθε εθνικής προέλευσης και μόρφωσης. Η λειτουργία του αφορά στη διαδικασία απόκτησης γνώσης, γενικής και επιστημονικής, στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας και εγκύπτει με πραγματικό ενδιαφέρον στις ανάγκες του ανθρωπίνου βίου.

Υπογραμμίζεται ότι στον ίδιο χώρο υλοποιούνται και τα προγράμματα εκπαίδευσης –σεμινάρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν ακόμη τέσσερα προγράμματα του Δήμου, με στόχο, έως το τέλος του σχολικού έτους να έχουν ολοκληρωθεί 20 προγράμματα συνολικά. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται στον χώρο της εκπαίδευσης με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με μειωμένο εισιτήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Αναστάσιο Βιδάλη, αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Τήνου στο τηλέφωνο 2283360133 ή να επικοινωνούν στο 2283360100.

Ετικέτες: