Έχουν γίνει τα αντιπλημμυρικά, δηλώνει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου

"Ψεύδεται η μειοψηφία"

Σε πολιτικές σκοπιμότητες και πολύ περισσότερο σε ψηφοθηρικούς λόγους οφείλεται η καταγγελία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θεοδόση Σουσούδη, περί ανυπαρξίας αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Πιτροφό, δηλώνει στην “Κοινή Γνώμη” ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου, Νικόλαος Θεολόγου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λίγες ημέρες πριν από την κακοκαιρία που έπληξε την Άνδρο, είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, αλλά η ένταση της βροχής ήταν τόσο μεγάλη που δημιούργησε τα προβλήματα στο Πιτροφο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Βίκτωρα Φέτα, ο οποίος είναι μέλος της Ένωσης Ανεξαρτήτων Πολιτών Άνδρου. Ο κ. Φέτας, κατηγορεί την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, ενώ αναφέρει ότι ο Δήμαρχος είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για την Άνδρο.

Οι κατηγορίες της μείζονος μειοψηφίας

Για το ιστορικό του θέματος, προ ημερών η “Κοινή Γνώμη” είχε δημοσιεύσει ένα δελτίο Τύπου του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου, Θεοδόση Σουσούδη.

Ο κ. Σουσούδης αναφερόταν στην αναλγησία της δημοτικής αρχής να προετοιμαστεί εν όψει του χειμώνα, δημιουργώντας αντιπλημμυρικά έργα, ειδικά στην περιοχή του Πιτροφού, περιοχή η οποία “πνίγηκε” από την πρόσφατη θεομηνία.

“Τραγικές συνέπειες είχε η ανυπαρξία του Δήμου στην κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων μετά τις φωτιές του φετινού καλοκαιριού. Μισή ώρας βροχή ήταν αρκετή για να προκαλέσει τεράστιες ζημιές στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Πιτροφού και να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Αιτία; Μετά την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού έπρεπε να Δήμος να προχωρήσει σε αντιπλημμυρικά έργα για να προστατεύσει το χωριό. Το τονίσαμε κατ’ επανάληψη. Το έχει ζητήσει σε όλους τους τόνους ο Πρόεδρος του Χωριού, ο οποίος με τα ανεπαρκή μέσα που του έχει διαθέσει ο Δήμος προσπαθεί «να μαζέψει τα αμάζευτα». Ο Δήμος ήταν ανύπαρκτος κατά την διάρκεια των πυρκαγιών. Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ουδέποτε συνεδρίασε για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Το ίδιο όργανο ουδέποτε συνεδρίασε για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα πλημμυρικά φαινόμενα που ήταν βέβαιο ότι θα παρουσιαστούν μετά τις φωτιές”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

“Τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν γίνει”

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου, Νικόλαος Θεολόγου διαψεύδει τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Σουσούδη, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ο Δήμος εκτέλεσε όλα τα αντιπλημμυρικά έργα και ιδιαίτερα στην περιοχή του Πιτροφού.

“Τα αντιπλημμυρικά έχουν όχι απλά γίνει, αλλά ειδικά στον Πιτροφό έχουν γίνει όλες οι ενέργειες. Καθαρίσαμε όλα τα φρεάτια, όλα τα τεχνικά έργα, 5 μέρες πριν γίνει η καταστροφή. Έγιναν όλες οι ενέργειες, χωρίς να έχουμε κανένα αίτημα από το τοπικό συμβούλιο της συγκεκριμένης περιοχής. Βεβαίως δεν είχαμε κάνει αίτημα με το Θεό και μας έβαλε παραπάνω βροχή. Ο Δήμος εκτέλεσε επί 12 ημέρες έργα με δύο μηχανήματα της Αναπτυξιακής και δύο μηχανήματα μίας εταιρίας, είχε καθαρίσει όλη την περιοχή του Πιτροφού και δεν είχε αφήσει ούτε ένα ρέμα. Δεν είχαμε όμως υπολογίσει τον όγκο του νερού που κατέβασε διάφορα αντικείμενα από το βουνό. Εμείς ως Δήμος πήραμε 23.200 ευρώ από την Πολιτική Προστασία για να τα διαθέσουμε σε αντιπλημμυρικά έργα και τα 15.000 ευρώ πήγαν στον Πιτροφό”.

Στην ερώτηση γιατί πιστεύει ότι η μειοψηφία προχώρησε σε μία τέτοια καταγγελία, ο κ. Θεολόγου δήλωσε ότι “γιατί έρχονται οι εκλογές”.

“Χρησιμοποιεί μία φυσική καταστροφή για να κερδίσει ψήφους”

Θέση όμως για το συγκεκριμένο θέμα πήρε και η Ένωση Ανεξαρτήτων Πολιτών Άνδρου, σωματείο που δημιουργήθηκε το 2011, πρόεδρος της οποίας είναι ο εκδότης του “Ανδριώτικου Λόγου, Βύρωνας Φέτας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η Ένωση Ανεξαρτήτων Πολιτών Άνδρου με αίσθημα ευθύνης και μακριά από κάθε κομματική και συμφεροντολογική σκοπιμότητα, καταγγέλλει τη δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας “Νέοι Ορίζοντες”, διότι χρησιμοποιεί μία φυσική καταστροφή για να κερδίσει ψήφους, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες και την άμεση βελτίωση της ζωής των πολιτών που έχουν πληγεί. Αναφερόμαστε για την περιοχή Πιτροφός. Η δημοτική παράταξη της μειοψηφίας χρησιμοποιεί πάντα ως παράδειγμα την περιοχή Πιτροφός, όπως έκανε και για το θέμα των απορριμμάτων, αλλά και για το θέμα των καλοκαιρινών πυρκαγιών. Πιστεύουμε ότι δεν είναι αντικειμενική η άποψη της παράταξης “Νέοι Ορίζοντες”, διότι ο Καποδιστριακός Δήμος καθημερινά αλλάζει πρόσωπο και αυτό είναι κατά τη γνώμη μας που φοβάται η μείζονος μειοψηφία. Πιστεύουμε στις αξίες του Γιάννη Γλυνού, που κατά τη γνώμη μας η προσωπικότητά του “φωτίζει” όλο το νησί”.

Ετικέτες: