Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απαντά στους κοινωνικούς φορείς της Μήλου

Όλα είναι καλά...

  • Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2014 - 06:10

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με νεότερη ανακοίνωσή του και μετά από το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε, απαντά στους ισχυρισμούς και στις επιφυλάξεις που διατυπώνουν κοινωνικοί φορείς της Μήλου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο νησί.

Το Ίδρυμα, όπως φαίνεται από τη σχετική ανακοίνωση, διατυπώνει την πεποίθησή του ότι πρόκειται για αναβάθμιση και όχι για υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

“Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνεχίζει να παρέχει με απόλυτη πληρότητα το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και τις επιχειρήσεις μέσω του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που θα συνεχίσει να λειτουργεί στη Μήλο. Οι οργανωτικές αλλαγές των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αντίθετα μάλιστα αποσκοπούν στην αναβάθμιση τους. Σε ό,τι αφορά το σκέλος των επιφυλάξεων που αφορούν την παροχή υπηρεσιών υγείας, το θέμα αυτό πλέον δεν το διαχειρίζεται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αλλά ο ΕΟΠΥΥ. Εξ όσων, μετά βεβαιότητας γνωρίζουμε η δημιουργία ενιαίων δομών παροχής των υπηρεσιών υγείας που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο αναβαθμίζουν και δεν υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι στη διάθεση του Δήμου όσο και των φορέων του νησιού για την παροχή των αναγκαίων διευκρινήσεων με σκοπό την διαλεύκανση παρερμηνειών”.

Ετικέτες: