“Η Άνδρος της ζωής μας”

Επίσημη ανακοίνωση του τρίτου συνδυασμού για το Δήμο Άνδρου

Μία διαφορετική αυτοδιοικητική λειτουργία για το Δήμο Άνδρου οραματίζεται ο νέος συνδυασμός “Η Άνδρος της ζωής μας” με επικεφαλής τον Γιάννη Καπάκη, που θα χαρίζει στο νησί “πραγματική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη”.

 

Στο μήνυμά του προς τους δημότες της Άνδρου, ο κ. Καπάκης, δηλώνει πως ήρθε η στιγμή να λάβει τέλος “το παρακμιακό ανακυκλούμενο κατεστημένο” και “να συστρατευθεί ο κόσμος του νησιού με τον συνδυασμό”, προκειμένου να ενισχυθεί ο Δήμος και να αυξηθούν “οι παρεμβάσεις ουσίας”.

“Απεγκλωβισμός από το κατεστημένο”

Ανάμεσα σε άλλα, ο Γιάννης Καπάκης, τονίζει, “Αγαπητοί συμπολίτες-σες, Με τα νέα αυτοδιοικητικά δεδομένα για την ερχόμενη 5ετία και ιεραρχώντας ως πρώτιστο αγαθό το συμφέρον του Δήμου μας και των δημοτών του, ανέλαβα να ηγηθώ μιας νέας ανεξάρτητης δημοτικής πρωτοβουλίας, με στόχο να συσπειρωθούν σε αυτήν ευρύτερες δυνάμεις του τόπου μας, ικανές να ανταποκριθούν με τρόπο υπεύθυνο, ανιδιοτελή και άμεσο στις επιταγές και στις ανάγκες της εποχής μας. Αισθανόμενοι συνυπεύθυνοι για την πορεία, για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας,πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τους ακέραιους και αυτόφωτους συνδημότες μας να απεγκλωβιστούν από το παρακμιακό ανακυκλούμενο κατεστημένο, που σήμερα, μας παρουσιάζεται με την ίδια αποτυχημένη συνταγή των δήθεν “έμπειρων δημοτικών συμβούλων”, να τα αφήσουν στην άκρη και να συστρατευτούν μαζί μας, ώστε να δώσουμε λύση και νέα πνοή στο Δήμο μας. Κύρια επιδίωξη μας θα είναι να επιτύχουμε τη συναίνεση των πολιτών σε ένα πρόγραμμα δυναμικό και δημιουργικό με προοπτική ένα καλύτερο μέλλον για την Άνδρο μας. Η κοινωνία της Άνδρου αποζητά την ενότητα και δεν επιθυμεί κατακερματισμούς και παραγοντισμούς. Επιδίωξη μας είναι η δημιουργία μιάς άλλης αυτοδιοικητικής λειτουργίας, που θα δημιουργήσει νέα στελέχη στα αυτοδιοικητικά (και όχι μόνον) πράγματα του νησιού μας. Δεν έχουμε ως αυτοσκοπό την με κάθε πρόσφορο μέσο κατάκτηση της πλειοψηφίας στο Δήμο. Επιδίωξη μας είναι, μέσα απο αυτήν την πρωτοβουλία μας,να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή στήριξη, η συζήτηση και η αποδοχή του προγράμματός μας και στην συνέχεια η διαρκής συνεργασία Δήμου και δημοτών, στα πλαίσια των δημοκρατικών θεσμών, με μόνιμη προοπτική το συμφέρον του τόπου μας. Επιδίωξη μας είναι να ανταλλάξουμε απόψεις, να δούμε που συμφωνούμε, που διαφωνούμε, αναγνωρίζοντας ο ένας στον άλλον, ότι έχει άποψη. Είναι αναγκαίο να μάθουμε ξανά να κουβεντιάζουμε! Επιδίωξη μας είναι να διαχειριστούμε το Δήμο με τομές και παρεμβάσεις ουσίας”.