Ανακοίνωση του Συλλόγου υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων Π.Ν.Α (πρώην ΣΥΝΑΝΚ)

Η μαύρη επέτειος του χαμού του Παύλου Φύσσα

  • Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2014 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 18 Σεπ. 2014 - 7:46
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Πρόσκληση για συμμετοχή στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει στη Σύρο το Αντιφασιστικό Δίκτυο στην Πλατεία Μιαούλη απευθύνει σε όλους ο Σύλλογος υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων Π.Ν.Α (πρώην ΣΥΝΑΝΚ).

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στις 19:00 και την Παρασκευή στις 18:00, ημέρα της εκδήλωσης-συναυλίας στο Σύνταγμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου

“Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η αρχή, αλλά ούτε και το τέλος της δράσης της φασιστικής συμμορίας. Από το 2009 και μετά οι οργανωμένες επιθέσεις, ακόμα και μέσα σε σπίτια μεταναστών και προσφύγων, αυξήθηκαν. Αποκορύφωμα ήταν η στυγνή δολοφονία του Σ. Λούκμαν τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα.

Παράλληλα ωμές επιθέσεις δέχτηκαν πολιτικοί χώροι, θέατρα και καλλιτέχνες, πολιτικοί εκπρόσωποι κομμάτων, ομοφυλόφιλοι και μαθητές σχολείων. Ακόμη λίγες μέρες πριν τη δολοφονία, στο Πέραμα είχε γίνει επίθεση σε αφισοκολλητές συνδικαλιστές με σοβαρούς τραυματισμούς, επίθεση στο σπίτι Αιγύπτιων αλιεργατών μεταναστών με τραυματίες και επιθέσεις στο κοινωνικό ιατρείο.

Η βαθιά κρίση του καπιταλισμού και η διαχείρισή της με τα μνημόνια είχε σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής σαν μαζικό πολιτικό ρεύμα. Οι ίδιες δύο αυτές βασικές προϋποθέσεις, που εξακολουθούν να ισχύουν, τροφοδοτούν τη δημοσκοπική και πολιτική της ανθεκτικότητα και ευνοούν και την άνοδο των φασιστοειδών και ακροδεξιών μορφωμάτων στην Ευρώπη.

Εμείς σαν εργαζόμενοι καταλαβαίνουμε ότι για τη φτώχεια και την εξαθλίωση δε φταίει ο διπλανός μας αλλά ο καπιταλισμός και η λιτότητα των Μνημονίων και της τρόικας που εφαρμόζει η κυβέρνηση. 

Μέσα από τις παρεμβάσεις μας, τον πολιτισμό, την παιδεία παλεύουμε για να μην αφήσουμε έδαφος στη φασιστική ιδεολογία. Μόνο το συλλογικό, μαζικό, αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να βάλει φρένο στις φασιστικές νοοτροπίες και δράσεις. Η συλλογική μνήμη ενός λαού που έχει ζήσει στο πετσί του το φασισμό, η εκπαίδευση, η συνεχής υπενθύμιση για τη δράση του φασισμού, του τι σημαίνει και ποια τα επακόλουθά του, καθώς και η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών θα ανατρέψουν αυτή τη πορεία. Η απελπισία και ο θυμός δημιουργούν εύκολα θύματα στην κρεατομηχανή των φασιστικών μορφωμάτων, που με πολύ μεγάλη ευκολία αύριο θα λιώσει και αυτούς που τώρα τους προσεταιρίζονται, παρότι ελπίζουν ότι αυτή είναι η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει στη Σύρο το Αντιφασιστικό Δίκτυο στην Πλατεία Μιαούλη, την Πέμπτη στις 7 μ.μ. και την Παρασκευή στις 6 μ.μ. (ημέρα της εκδήλωσης- συναυλίας στο Σύνταγμα). Ο φασισμός χτυπιέται μόνο με μαζικούς αγώνες”.