Συνάντηση Γ. Λεονταρίτη με τον δήμαρχο Σίφνου, Α. Μπαμπούνη

Συνάντηση με το Δήμαρχο Σίφνου, κ Ανδρέα Μπαμπούνη είχε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γεώργιος Λεονταρίτης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Έπαρχος Μήλου, κ. Νικόλαος Βενάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, υπάλληλος του Τμήματος Συγκοινωνιακών έργων Κυκλάδων και εξωτερικοί μελετητές.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από το λιμενικό έργο στις Καμάρες και τα έργα για την αποκατάσταση του αιγιαλού στον Πλατύ Γιαλό. Μετά από διεξοδική συζήτηση και από ανάλυση όλων των δεδομένων οι δύο πλευρές, Δήμος και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συμφώνησαν ως προς τις διαδικασίες που θα πρέπει να προχωρήσουν προκειμένου μετά την ολοκλήρωση των έργων να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και το οποίο είναι η υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών στο λιμάνι της Σίφνου, ένα έργο που ταλανίζει την τοπική κοινωνία για πολλά έτη, χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθώς και η αποκατάσταση των δυσμενών επιπτώσεων που υπάρχουν στον Πλατύ Γιαλό.