Επίσκεψη Δ. Κουμπούρη στη Θήρα για τα 96 χρόνια ΚΚΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο νησί μας η επίσκεψη του Δήμου Κουμπούρη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 96 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Το Σάββατο, 6/12/2014, ο κ. Κουμπούρης συναντήθηκε με εργαζόμενους και συνταξιούχους στο Οινοποιείο της Ένωσης- ΣΑΝΤΟ όπου έγινε γόνιμη συζήτηση για τα γενικά και ειδικότερα προβλήματα που προκύπτουν από τις σύνθετες σημερινές συνθήκες. Η συνεχιζόμενη εφαρμογή μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους και συνταξιούχους, ενάντια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι εντολές της Ευρωπαικής Ένωσης και οπωσδήποτε αντίθετες με τα συμφέροντα συνολικά του ελληνικού λαού. Έγινε αποδεκτό από όλους ότι η επίθεση αυτή αντιμετωπίζεται μόνο με την οργανωμένη αντίσταση του λαού και των εργαζομένων. Η αναγκαιότητα συγκρότησης σωματείων στους συνταξιούχους και σε κάθε τομέα της οικονομίας του νησιού είναι ολοφάνερη και επιβεβλημένη.

Την Κυριακή, 7/12/2014 έγινε συνάντηση με εργαζόμενους της ΥΠΑ στο Αεροδρόμιο Θήρας όπου συζητήθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την παράδοση των αεροδρομίων σε ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους και τα προβλήματα που δημιουργούνται τόσο στους εργαζόμενους σε αυτά, όσο και στο επιβατικό κοινό. Την ιδιωτικοποίηση ορισμένων από τα καλύτερα αεροδρόμια της χώρας (Χανιά, Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη κ.ά.) και τις δήθεν επενδύσεις θα πληρώσει ακριβά ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε επιβάτης ώστε να κερδοσκοπήσει ο «καλός επενδυτής». Τονίστηκε από τους εργαζομένους η έλλειψη προσωπικού ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες κατά τους οποίους με υπεράνθρωπες προσπάθειες, αντιμετωπίζουν το υπερφορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα που εκτός από υπερβολική κόπωση εγκυμονεί και κινδύνους.

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε λαϊκό γλέντι στην ταβέρνα «Ο Σίμος» στο Φηροστεφάνι με τη συμμετοχή φίλων και οπαδών του Κόμματος και συνοδεία ντόπιων μουσικών.

Τη Δευτέρα, 8/12/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγαλοχωρίου για το φλέγον θέμα της εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας απορριμάτων στο χώρο των «ορυχείων Μεταξά» μέσα στα όρια της Τοπικής τους Κοινότητας. Ο Δήμος Κουμπούρης έκανε γνωστές τις θέσεις του ΚΚΕ για τη διαχείριση των απορριμάτων, τονίζοντας ότι το Κόμμα συμπαραστέκεται σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση κατοίκων και φορέων που δεν εξυπηρετεί συντεχνιακά ή τοπικά συμφέροντα, στέκεται μακριά από εργολαβικές και ιδιωτικές βλέψεις και αντιμετωπίζει το πρόβλημα των απορριμάτων με έναν ολοκληρωμένο, κεντρικό σχεδιασμό που αφορά όλο το νησί σε όφελος του λαού και του περιβάλλοντος.