Υπουργική απόφαση για τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Χρηματοδότηση για αποκατάσταση έντεκα ΧΑΔΑ

Ποσό ύψους 1.270.000 ευρώ για άμεσες ενέργειες

Με απόφαση που ανακοινώθηκε στη Διαύγεια προχθές, χρηματοδοτείται με το ποσό του 1.270.000 ευρώ ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην αποκατάσταση έντεκα ΧΑΔΑ.

Πρόκειται για μία απόφαση που θα έρθει να “ανακουφίσει” ως ένα βαθμό την υφιστάμενη κατάσταση, δεδομένου ότι στον συγκεκριμένο Δήμο έχουν επιβληθεί πολλές φορές πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ για πλείστες παραβάσεις που έχουν καταγραφεί.

Συγκεκριμένες ενέργειες

Ειδικότερα, με απόφαση που υπογράφεται από τον π. Γενικό Γραμματέα, Κωνσταντίνο Τριάντη αποφασίστηκε η έγκριση της διάθεσης πίστωσης 1.270.000 ευρώ στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, από τις πιστώσεις του έργου “ Αποκατάσταση έντεκα ΧΑΔΑ και προμήθεια εξοπλισμού μεταφοράς, προσωρινής αποθήκευσης και επεξεργασίας απορριμμάτων στον Δήμο”.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στη σχετική απόφαση, έχουν ληφθεί υπόψιν μία σειρά από αποφάσεις, οι οποίες κινούνται στο πλαίσιο της νομοθεσίας, δεδομένου ότι το πρόβλημα των ΧΑΔΑ πανελλαδικά απασχολεί έντονα πολλούς Δήμους.

Πραγματικότητα... ενδεικτικών προστίμων

Ενδεικτικό της κατάστασης στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – ο οποίος είναι ένας εκ των Δήμων στο νομό Κυκλάδων που “υποφέρει” από την ύπαρξη ΧΑΔΑ – είναι οι πρόσφατες αποφάσεις επιβολής προστίμων τον περασμένο Αύγουστο, οι οποίες αφορούσαν ΧΑΔΑ στο Κουφονήσι και δη στη θέση Καψαλιά αλλά και στην Ηρακλεία στον ΧΑΔΑ που βρίσκεται στο Λιβάδι.

Οι ανωτέρω αποφάσεις ελήφθησαν μετά από αυτοψία αρμοδίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με εντολή του τότε αρμόδιου θεματικού αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, στο περιεχόμενο των οποίων καταγράφονταν μία σειρά από παραβάσεις, όπως ακολούθως, “Στην περιοχή «Καψάλια» ν. Άνω Κουφονησίου λειτουργεί περιφραγμένος Χώρος Ανεξέλεγκτης Δ

Ετικέτες: