Σημαντική διάκριση για τον Κωνσταντίνο Κουκά

Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Δήμαρχος Μυκόνου

  • Σάββατο, 21 Μαρτίου, 2015 - 16:48

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α) επιλέχθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, καθ’ υπόδειξη του Προέδρου της Γιώργου Πατούλη, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Σημειώνεται ότι το ΔΣ της ΚΔΕ αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του την επανασύσταση και ανασυγκρότηση του Ινστιτούτου, το οποίο φιλοδοξεί να έχει σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση των ΟΤΑ Α΄ βαθμού και να αποτελέσει επιστημονικό εργαλείο στη διάθεση των Δήμων της χώρας.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που προβλέπονται μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους, αλλά και της Αυτοδιοίκησης, το ΙΤΑ καλείται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών και να συμβάλλει στο διάλογο, στη διαβούλευση και στην κατάρτιση των στελεχών των ΟΤΑ, αλλά και να λειτουργήσει ως σύμβουλος της κεντρικής κυβέρνησης.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, εκτός από το νεώτερο μέλος, μοναδικός εκπρόσωπος της νησιωτικής Ελλάδας, είναι ο μόνος Δήμαρχος εκτός Αττικής που συμμετέχει στο Δ.Σ. του Ι.Τ.Α. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται για γίνει η πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. στα γραφεία του Ινστιτούτου στην Αθήνα. 

“Αποτελεί προσωπική τιμή για εμένα και το Δήμο Μυκόνου που εκπροσωπώ, το ότι ένας σχετικά νέος αυτοδιοικητικός, από τη νησιωτική Ελλάδα, επιλέγεται να συμμετέχει στη διοίκηση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζί με καταξιωμένα στελέχη και σημαντικούς επιστήμονες που συνδιαμορφώνουν την αυτοδιοικητική πολιτική σε εθνικό επίπεδο” δήλωσε ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, τονίζοντας πως προτεραιότητά του θα αποτελέσει η ανάδειξη της νησιωτικότητας στη χάραξη των κεντρικών πολιτικών επιλογών, καθώς και οι απαραίτητες θεσμικές μεταβολές που έχει διαπιστώσει από την εμπειρία μου πως είναι αναγκαίες να πραγματοποιηθούν”.

Πηγή: mykonosticker.com