Ο Κ. Κουκάς στην εκδήλωση για την ημέρα της Δημοκρατίας στην Ινδία

  • Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2017 - 12:09

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς παραβρέθηκε στην Αθήνα στην ετήσια εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Δημοκρατίας της Ινδίας (Republic Day of India), μετά από επίσημη πρόσκληση που έλαβε από την Πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, είχε ανεπίσημη συνάντηση με την Πρέσβη της Ινδίας, κυρία M. Manimekalai. Η κυρία Πρέσβης του εξέθεσε το ενδιαφέρον των Ινδών για το νησί της Μυκόνου, ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αλλά υπογράμμισε και τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων, όπως οι επιχειρηματικές σχέσεις, η τουριστική πολιτική, ο πολιτισμός. Για το σκοπό αυτό, αναμένεται να οριστεί εκ νέου συνάντηση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να καλλιεργηθεί περαιτέρω η σχέση των δύο μερών, σε συνέχεια και του ταξιδιού που πραγματοποίησε στην Ινδία τον Μάιο η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κα. Τόνια Ανδρόνικου για την προώθηση της Μυκόνου ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό στην Ινδική αγορά.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, όπως η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ, βουλευτές, εκπρόσωποι επίσημων κρατικών και κοινωνικών φορέων, αλλά και μέλη άλλων διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα.
Η Ινδία γιορτάζει την ετήσια Ημέρα της Δημοκρατίας στις 26 Ιανουαρίου.