Ενημέρωση του Δήμου Αμοργού για σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν το νησί

  • Παρασκευή, 28 Αυγούστου, 2015 - 06:20

Αναφορικά με την εξέλιξη σημαντικών έργων για το νησί της Αμοργού που θα βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών τοποθετήθηκε η Δημοτική Αρχή μέσω λιτής ανακοίνωσης που εξέδωσε ώστε να ενημερώσει σχετικά τους δημότες.

Σχολικές μονάδες, αφαλάτωση, ΧΥΤΑ και περιφερειακά Ιατρεία είναι μερικά από τα θέματα για τα οποία προέβη σε σαφείς αναφορές για την πρόοδό τους.

Έργα που ανακουφίζουν κατοίκους κι επισκέπτες

Αυτούσιο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως ακολούθως: “1.Κατασκευή δημοτικού σχολείου & νηπιαγωγείου Αιγιάλης : Η κατασκευή του έργου συνεχίζεται (με κάποια καθυστέρηση και δυσκολίες λόγω του capital control). Η Διαχειριστική Αρχή της Π.Ν.Α. έχει προεγκρίνει την παράταση του έργου μέχρι 17-11-2015 μετά από σχετικό εμπρόθεσμο αίτημα του εργολάβου και εισήγηση της διευθύνουσας τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Η εν λόγω παράταση θα χορηγηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στην προσεχή συνεδρίασή του. Δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα σχετικά με τις πληρωμές του εργολάβου από τον Δήμο. 2.Λιμάνι Αιγιάλης: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πολιτικού μηχανικού και απομένει η συμπλήρωση του φωτισμού και η τοποθέτηση προσκρουστήρων. 3.Αφαλάτωση Αιγιάλης: Έγινε ο διαγωνισμός για την ανάθεση κατασκευής των συνοδών έργων για την λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης στην Αιγιάλη Αμοργού, το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και κλήθηκε ο ανάδοχος να υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υπογραφή της σύμβασης. Αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου η υπογραφή της σύμβασης και στις αρχές Οκτωβρίου η έναρξη των εργασιών. 4.Εξυγίανση Χ.Υ.Τ.Α. : Έγιναν εργασίες συντήρησης, αποψίλωσης και αποκατάστασης στις εγκαταστάσεις του Χ.Υ.Τ.Α. Αμοργού και συνεχίζεται η εξυγίανσή του με συνέχιση της ανακύκλωσης με εντατικούς ρυθμούς και προώθηση των ανακυκλώσιμων υλικών. 5.Βελτίωση-αναβάθμιση των περιφερειακών ιατρείων Καταπόλων & Αιγιάλης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού και έχει κληθεί ο ανάδοχος για την υπογραφή της σύμβασης την 1-9-2015. Άμεσα μετά την υπογραφή της σύμβασης θα ακολουθήσει η εγκατάσταση του αναδόχου και η έναρξη των εργασιών”.