Επίσημη προεκλογική εκδήλωση – συζήτηση της Λαϊκής Ενότητας στη Σύρο

“Η σύγκρουση αναπόφευκτη”

Αναφορικά με τη σημασία της Αριστεράς και των ιδεών της, τις οποίες πρεσβεύει η Λαϊκή Ενότητα και το μέτωπο που έχει ξεκινήσει να συγκροτείται μετά και την ψήφιση του 3ου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές στις Κυκλάδες, Γρηγόρης Μισκεδάκης και Γιώργος Λαυτσής στην επίσημη προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Πνευματικό Κέντρο.

Κεντρική ομιλήτρια της πολιτικής εκδήλωσης ήταν η υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Ελένη Πορτάλιου, η οποία προέβη σε μία αναλυτική τοποθέτηση, ασκώντας έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ιδιαίτερα, την ανάγκη όλοι όσοι απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση της Αριστεράς απογοητευμένοι, να μην αποστρατευθούν, αλλά αντίθετα να ενισχύσουν τον αγώνα της Λαϊκής Ενότητας.

“Το ΟΧΙ μας δίνει το θάρρος να προχωρήσουμε”

Σαφείς στις αναφορές τους, κατά την έναρξη της εκδήλωσης υπήρξαν οι κκ Μισκεδάκης και Λαυτσής, που τόνισαν πως, ο ΣΥΡΙΖΑ “αντί να ξεμπερδεύει με το παλαιό όπως λέει, το βάζει πάλι από το παράθυρο”. Όπως εξήγησαν η Λαϊκή Ενότητα είναι μία νέα προσπάθεια που προέρχεται κατά κύριο λόγο από τη αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν το “ΟΧΙ να νικήσει”. Άλλωστε όπως υπογράμμισαν, αυτό το ποσοστό αλλά και το ΟΧΙ μερικών βουλευτών είναι “που μας δίνει το θάρρος να προχωρήσουμε”, καθώς τόνισαν ότι, “η έννοια της Αριστεράς, η οποία τείνει να εκφυλιστεί, δεν πρέπει να τελειώσει”. Τονίζοντας παράλληλα, πως, ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή του 3ου μνημονίου, επί της ουσίας νομιμοποίησε τα προηγούμενα δύο, οι δύο υποψήφιοι έδωσαν τον λόγο στην κ. Πορτάλιου.

“Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι”

Η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης έκανε αρχικά λόγο για “έναν ΣΥΡΙΖΑ μεταλλαγμένο”, ο οποίος με την κατεύθυνση που ακολούθησε “προκάλεσε ένα συλλογικό και προσωπικό τραύμα για όλους όσοι τον πίστεψαν”. Χαρακτηριστικά πρόσθεσε, “Ο κόσμος που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ βιώνει μία προσωπική ήττα” που όπως κατέστησε σαφές, “τον οδηγεί στην απομόνωση και την εσωστρέφεια”. Με φόντο αυτήν την κατάσταση, η ίδια τόνισε, ότι, το ΟΧΙ πρέπει να αποκτήσει φωνή, ώστε να επιχειρήσει “να σπάσει το μνημονιακό μέτωπο”, το οποίο οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο λιτότητας, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες στην κοινωνία.

“Η κοινωνική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη” δήλωσε κατηγορηματικά, επισημαίνοντας πως, η Λαϊκή Ενότητα καλεί τον κόσμο “να σηκώσει κεφάλι” και “να μην αποδεχθεί τα ψεύδη” που προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κάνει λόγο για “ύπαρξη ισοδύναμων μέτρων”. Βάσει των όσων πρόσθεσε, “η εξουσία δεν έχει κανένα νόημα αν δεν είναι λαϊκή”, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει με τη δική του δύναμη στο μέτωπο που συγκροτείται, το οποίο έχει στόχο να μην επιτρέψει την ύπαρξη μίας “διαλυμένης χώρας”, αλλά αντίθετα, να υπερασπιστεί εκείνες τις αξίες που θα επιτρέπουν στους πολλούς να απολαμβάνουν όλα εκείνα τα οποία παράγουν. “Η εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων, σημαίνει εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας” ανέφερε μεταξύ άλλων, καταλήγοντας.