Διαφοροποίηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Σαντορίνη – Ενωτική Πορεία” από τα υπόλοιπα μέλη στο θέμα των δημοτικών τελών του Δήμου Θήρας

Επαχθέστατα... αλλά ακολουθεί αδιέξοδο

  • Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:20

Δημόσια εξέφρασε την απόφασή του να υπερψηφίσει την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Θήρας όσον αφορά στα δημοτικά τέλη ο Μανώλης Ορφανός, μέλος της παράταξης “Σαντορίνη – Ενωτική Πορεία” διαφοροποιώντας την στάση του από τα άλλα μέλη της μειοψηφίας, αποκλειστικά και μόνον για να μην προκληθεί πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου χωρίς προϋπολογισμό.

Υποστηρίζοντας κατηγορηματικά πως διαφωνεί με τα “επαχθέστατα” δημοτικά τέλη που θα επιβληθούν στους δημότες, χαρακτηρίζοντάς τα ακόμη “βαριά και άδικα” εξηγεί τους λόγους της απόφασής του στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αρνητική ψήφος, πάγωμα λειτουργία Δήμου

Ειδικότερα, η ανακοίνωσή του έχει ως εξής: “Όλοι συνηθίζουμε να λέμε, ότι στα κοινά δεν μπαίνουμε για να αυτοεπιβεβαιωθούμε, αλλά από αίσθημα προσφοράς και ευθύνης. Για μένα τουλάχιστον, αυτό συμβαίνει. Βλέποντας ένα Δήμο να παραπαίει, βλέποντας τους συναδέλφους της πλειοψηφίας να είναι ανένδοτοι όχι απλά στο να εγκρίνουν κάποιο μικρής σημασίας μέτρο ή έργο, αλλά να απειλούν την ίδια τη διοικητική λειτουργία του Δήμου, βρέθηκα μπροστά στις δικές μου ευθύνες. Εκλέχτηκα με τη σημαία της αντιπολίτευσης, στην οποία και παραμένω. Αλλά πάνω απ’ όλα εκλέχτηκα λέγοντας πως από όπου κι αν βρίσκομαι θα δουλέψω και θα συμβάλλω στην ευημερία του νησιού και των κατοίκων του.

Δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι τις πλειοψηφίας, δεν καταλαβαίνουν πως με τη στάση τους δεν καταψηφίζουν απλά ένα σκληρό μέτρο, αλλά ακυρώνουν τις ίδιες τους τις υποσχέσεις να δουλέψουν για το καλό του τόπου, μη επιτρέποντας ούτε καν το στοιχειώδες. Δεν μπορεί να μην ξέρουν πως ο Δήμος δεν μπορεί να δουλέψει χωρίς προϋπολογισμό! Και δεν μπορώ ποτέ να φανταστώ πως θα βγαίνω στο δρόμο αντικρίζοντας βουνά σκουπιδιών, πως κάθε δραστηριότητα θα παγώσει και κάθε προσφορά προς τον πολίτη θα μηδενιστεί.

Γι αυτό λοιπόν: Με βαριά καρδιά, αλλά με καθαρή συνείδηση, θα υπερψηφίσω την πρόταση του Δημάρχου για τα τέλη. Ξεκαθαρίζω: Τα βρίσκω βαριά και άδικα, αλλά δεν ευθύνομαι εγώ γι αυτό. Όμως θα ήταν καταστροφικό, να μην υπάρχει καν προϋπολογισμός και ο Δήμος να καταρρεύσει διοικητικά.

Αυτή την ώρα, ένιωσα το καθήκον μου να με καλεί να ξεπεράσω τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ψηφίζοντας κάτι με το οποίο διαφωνώ στην ουσία του, αλλά βλέπω ότι χωρίς αυτό και με την ευθύνη κάποιων συναδέλφων, οδηγούμαστε σε πλήρες αδιέξοδο. Στο κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 25/9, θα ψηφίσω “ναι” λοιπόν. Με την καρδιά μου βαριά, αλλά τη συνείδησή μου ήσυχη. Ελπίζω, το ίδιο ήσυχη συνείδηση, να έχουν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας που μας οδήγησαν σε αυτό το καταστροφικό αδιέξοδο”.