Ο Δήμος Κύθνου καλεί τους δημότες να παρακολουθήσουν την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Παρουσία ορκωτού ελεγκτή η συζήτηση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου
  • Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, 2015 - 14:12

Πρόσκληση προς τους δημότες της Κύθνου απευθύνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Ηλιού, ώστε να παρακολουθήσουν την αποψινή μείζονος σημασίας συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρουσία ορκωτού ελεγκτή. 

Σήμερα στις 19:00 ένα από τα σημαντικότερα Δημοτικά Συμβούλια του έτους στο οποίο θα παρουσιαστεί η απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Κύθνου μέσω του Απολογισμού του Οικονομικού Έτους 2014 και της κατάρτισης του Ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων Χρήσης.

Στη Συνεδρίαση θα συμμετάσχει Ορκωτός Ελεγκτής-Λογιστής της εταιρείας Ελληνική Ελεγκτική Α.Ε., ο οποίος θα παρουσιάσει την έκθεση ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμού, λογαριασμού αποτελεσμάτων χρήσεως, πίνακα διαθέσεως αποτελεσμάτων και προσαρτήματος) του Δήμου, εφαρμόζοντας τις αρχές και τους κανόνες ελεγκτικής που ακολουθεί το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών, οι οποίες συμφωνούν με τις βασικές αρχές των διεθνών ελεγκτικών προτύπων.

Ο ορκωτός-λογιστής θα κληθεί να χορηγήσει πιστοποιητικό ελέγχου του στο οποίο θα αναφέρει εάν ο Δήμος εφάρμοσε ορθά το κλαδικό λογιστικό σχέδιο Δήμων και Κοινοτήτων και εάν τηρήθηκαν οι διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και των αντίστοιχων κανονιστικών ρυθμίσεων οι οποίες αφορούν το οικονομικό, λογιστικό και διαχειριστικό σύστημα των Δήμων.
Η έκθεση ελέγχου έπειτα από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα υποβληθεί από τον ορκωτό ελεγκτή - λογιστή και στον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ως Αντιδήμαρχος, χειριζόμενος τα Οικονομικά του Δήμου Κύθνου, εν μέσω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών τις οποίες βιώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας,θα ήθελα να καλέσω τους δημότες να παραστούν στη Συνεδρίαση διότι έχουν έννομο δικαίωμα να γνωρίζουν την ακρίβη οικονομική κατάσταση του Δήμου μας.