Συνάντηση του Δημάρχου, φορέων της Μήλου, και του βουλευτή Ν. Συρμαλένιου με τον Διοικητή του ΙΚΑ, για την εύρεση χώρου στέγασης του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης

Σε αναζήτηση νέου χώρου

Σύσκεψη στο Γραφείο του Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το θέμα λειτουργίας Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο νησί της Μήλου, πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη.

Στη σύσκεψη υπό τον Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πήραν μέρος ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Ν. Συρμαλένιος, ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γ. Δαμουλάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Α. Καβαλιέρος και ο Πρόεδρος Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου κ. Γ. Μάλλης.

Αφού έγινε διεξοδική συζήτηση για τα θέματα λειτουργίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο νησί της Μήλου, συμφωνήθηκε σε εύλογο χρόνο, ο Δήμαρχος Μήλου να προτείνει λύσεις παραχώρησης δημοτικού χώρου όπου θα εγκατασταθεί το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη Μήλο.

Ο Διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεσμεύτηκε αμέσως μετά τη λήψη του σχετικού εγγράφου από το Δήμο Μήλου, να αποστείλει στο νησί αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να ελέγξει τον προτεινόμενο χώρο και να αποφανθεί για την καταλληλότητα και τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις που θα εγγυηθούν την παροχή πλήρων και αξιοπρεπών παροχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προς τους ασφαλισμένους και συναλλασσόμενους της Μήλου

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Μήλου, κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, στην εφημερίδα, ο Δήμος ενημερώθηκε από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα ακίνητα για τη στέγαση του Γραφείου, το οποίο πριν μερικούς μήνες ξεκίνησε τη λειτουργία του, έπειτα από την κατάργηση του τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ, ωστόσο, από έρευνα που έγινε από την πλευρά του Δήμου, διαπιστώθηκε πως υπήρχαν χώροι, οι οποίοι και εστάλησαν με επιστολή.

Παρ’ όλα αυτά, ζητήθηκε από το Δήμο, να διαθέσει ένα από τα ακίνητα ιδιοκτησίας του, προκειμένου να υπάρχει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση, καθώς προς στιγμήν στεγάζεται σε χώρο με μεγάλο ενοίκιο. Το αίτημα αυτό ο κ. Δαμουλάκης, μετά από σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε δεκτό, με απαραίτητη προϋπόθεση, όπως σημείωσε, «να διατηρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας για τους υπαλλήλους. Αν δε γίνει κάτι τέτοιο, θα κάνω επανάσταση, ειλικρινά».

Από την πλευρά του νέου Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τον οποίο ο κ. Δαμουλάκης χαρακτήρισε συνεργάσιμο, αλλά και «ντόμπρο», η προϋπόθεση που έθεσε ο Δήμος Μήλου έγινε δεκτή με θετική διάθεση, αν και όπως εξήγησε στο Δήμαρχο, για τα ζητήματα αυτά αποφασίζουν οι διοικητικές υπηρεσίες.

«Έθεσα επίσης το θέμα του ΟΑΕΔ, για το οποίο μίλησε αναλυτικότερα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Για εμάς, ο ΟΑΕΔ είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ΙΚΑ. Άρα λοιπόν, εισηγήθηκα ένας από τους υπαλλήλους που διαθέτει το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης, να αναλάβει και τα ζητήματα του ΟΑΕΔ. Αλλά δεν είναι δυνατόν, να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι», τόνισε, ο κ. Δαμουλάκης, συμπληρώνοντας προς το τέλος, πως στο ζήτημα του χώρου, «εφόσον μας ζητήθηκε να βάλουμε πλάτη κι εκεί, θα βάλουμε».

Ετικέτες: