Στις επάλξεις η Μήλος για το γραφείο του ΙΚΑ – Κατάληψη του κτηρίου

Υπό κατάληψη τελεί το κτήριο που στεγάζει το γραφείο του ΙΚΑ στη Μήλο από το πρωί της Παρασκευής, με τους συμμετέχοντες να κινητοποιούνται διεκδικώντας τη συνέχιση της λειτουργίας του, στο νησί.

Σε συνέχεια των όσων είχε αναφέρει η εφημερίδα για την υπόθεση, αξίζει να τονισθεί ότι χθες συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο της Μήλου, τα μέλη του οποίου ομόφωνα αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετέχουν πολίτες, ασφαλισμένοι, επιχειρηματίες, ο δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄ που παρέστη και στη συνεδρίαση. 

Σήμερα οι τρεις βουλευτές του Σύριζα από τις Κυκλάδες, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός πραγματοποίησαν συνάντηση για το αίτημα των πολιτών της Μήλου με τον διοικητή και τον υποδιοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο και Ιωάννη Θεωνά αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του σήμερα στην Κοινή Γνώμη, ο κ. Δαμουλάκης τονίζει ότι η Μήλος “δεν επαναπαύεται σε προφορικές δεσμεύσεις και ανυπόγραφες ανακοινώσεις του Σύριζα Κυκλάδων”, γνωστοποιώντας πως η παραμονή του ΙΚΑ Μήλου “θα διεκδικηθεί μέχρι να υπάρξει επίσημο έγγραφο που να κατοχυρώνει τη λειτουργία του ως υποκατάστημα στο νησί”.

Υπογραμμίζεται, ότι ο δήμαρχος τόνισε πως η κατάληψη θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα.  

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα

Δεδομένου ότι η σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, του Εργατικού Κέντρου Μήλου, του Σωματείου Συνταξιούχων Μήλου και του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Μήλου, δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ήτοι την λήψη οριστικής απόφασης για την διατήρηση του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΜΗΛΟΥ ως έχει,

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Φορείς και Συλλόγους του νησιού μας αλλά και κάθε μεμονωμένο δημότη στην ανοιχτή συγκέντρωση για την λήψη απόφασης για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις που θα γίνουν.

Η συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 και ώρα 17.00 μ.μ.

στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.