Ανακοίνωση προέδρου Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας, Δημήτρη Κορρέ

Ένας χρόνος από τις ζημιές στον Απόλλωνα Νάξου λόγω κακοκαιρίας

  • Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2016 - 11:01
φωτο: naxosfan

Ένα μόλις χρόνο από τις καταστροφές που υπέστη ο Απόλλωνας από την κακοκαιρία τον Φλεβάρη του 2015 και για μια ακόμη φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσαν ότι καταστροφική είναι η πολιτική και η απροκάλυπτη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα που χρόνια τώρα ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής αλλά και συνολικά τους κατοίκους του τοπικού μας διαμερίσματος.

Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής, η κοροϊδία που έδειξε τον τελευταίο χρόνο σχετικά με τις καταστροφές στον Απόλλωνα, είχαν σαν αποτέλεσμα, με την πρώτη μεγάλη κακοκαιρία να προκληθούν και επιπλέον ζημιές στον ήδη καταστρεμμένο κυματοθραύστη αφήνοντας ακόμα περισσότερο εκτεθειμένο τον Απόλλωνα, έρμαιο της επόμενης κακοκαιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και τις περιουσίες των κατοίκων.

Θεωρούμε απαράδεκτη και εγκληματική τη διαδικασία και την αδιαφορία που ακολούθησε και επέδειξε η Δημοτική Αρχή αλλά και η Περιφέρεια στο να δώσουν οριστική λύση στα προβλήματα της περιοχής, αφού αντιμετώπισαν με πλήρη αδιαφορία τις καταστροφές του περασμένου Φλεβάρη αρκούμενοι σε ένα ακόμη μπάλωμα με δυο βαρέλες μπετόν, χωρίς να προχωρήσουν στην αποκατάσταση όλων των καταστροφών και στην άμεση εκπόνηση μελετών προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του Απόλλωνα, αφήνοντας να εκπνεύσει και το χρονικό όριο κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης χωρίς να κάνουν το παραμικρό.

Επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι απόψεις μας για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τη λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και για τον τρόπο και τη σκοπιμότητα που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα οι εκάστοτε Αρχές και για τις σοβαρότατες ευθύνες όλων ανεξαιρέτως των Δημοτικών Αρχών και υπηρεσιών του πρώην Επαρχείου και σήμερα Περιφέρειας, τη λογική των ημίμετρων, των προσωρινών λύσεων, τη χρησιμοποίηση κάποιων πρόχειρων έργων χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και μόνο για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Αν είχαν την πολιτική βούληση να φτιάξουν σωστά έργα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και θα δίνουν οριστική λύση, θα είχαν ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που συνήθως επικαλούνται, μόνο και μόνο για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός!

Ζητάμε άμεσα από την Δημ. Αρχή, αλλά και κάθε αρμόδιο, εκτός από τις άμεσες παρεμβάσεις όπου υπάρχει επικινδυνότητα, να προχωρήσει άμεσα στις κατάλληλες μελέτες, ώστε να δημιουργηθούν όλες οι υποδομές που θα δίνουν οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα, θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Οι κάτοικοι, με την εμπειρία τόσων χρόνων, αλλά και με την πρόσφατη εμπειρία τους, να μην επιτρέψουν να τους κοροϊδέψουν ξανά και τους καλούμε να διεκδικήσουμε μαζί, οργανωμένα, συλλογικά, δυναμικά και ανυποχώρητα τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.