Στάση εργασίας και συναυλία αλληλεγγύης από την ΕΛΜΕ Α' Κυκλάδων

  • Τετάρτη, 2 Μαρτίου, 2016 - 14:12

Στάση εργασίας, από τις 08.00 έως τις 11.00 το πρωί της Δευτέρας 7 Μαρτίου 2016, αλλά και συναυλία αλληλεγγύης, το Σάββατο 5 Μαρτίου, ενάντια στην ποινική δίωξη των ατόμων, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Μάρτη του 2011, εξήγγειλε η ΕΛΜΕ Α' Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την αναλυτική ανακοίνωση:

«Η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων καταγγέλλει την ποινική δίωξη των συμπολιτών μας για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση του Μαρτίου του 2011. Στις 21 Μαρτίου 2011, φοιτητές, μαθητές και πλήθος εργαζομένων διαδήλωσαν οργανωμένα ενάντια στην πολιτική των μνημονίων και της κοινωνικής λεηλασίας. Υποδέχτηκαν με τον τρόπο που ταίριαζε τον τότε πρωθυπουργό, ο οποίος επιθυμούσε να στήσει επικοινωνιακή φιέστα για να κρύψει τη βαρβαρότητα της πολιτικής του, απονομιμοποίησαν την κυβερνητική πολιτική και έστειλαν μήνυμα αντίστασης σε όλη τη χώρα.

Η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης ξεκινάει τις επόμενες ημέρες και θεωρούμε ότι έχει σαφή πολιτική στόχευση. Επιδιώκεται να τρομοκρατηθούν όποιοι αντιστέκονται στις πολιτικές βαρβαρότητας και κοινωνικής λεηλασίας. Θέλουν να επιβάλουν την υποταγή στη νεολαία και τον κόσμα της εργασίας ώστε να υλοποιήσουν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου. Είναι γνωστή μέθοδος στις δυνάμεις του κεφαλαίου να συνοδεύουν τη φτωχοποίηση  των λαϊκών τάξεων με συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. Η δικαστική δίωξη προσβάλλει και τη συλλογική μνήμη της συριανής κοινωνίας που συμμετείχε και στήριξε τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της νεολαίας.

Οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Μαρτίου του 2011 δίπλα στους μαθητές τους, παλεύοντας για τα δικαιώματα στη μόρφωση και το δημόσιο σχολείο. Σήμερα πέντε χρόνια μετά, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και απαιτούμε την οριστική απαλλαγή τους από οποιαδήποτε δικαστική δίωξη.

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται και δεν τρομοκρατούνται.                  

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων:

Προκηρύσσει στάση εργασίας 08.00 – 11.00 τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, ώστε τα μέλη της να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους συμπολίτες μας, που οργανώνει η «πρωτοβουλία ενάντια στις διώξεις». Καλεί τα μέλη της στη συναυλία αλληλεγγύης  που πραγματοποιείται το Σάββατο 5 Μαρτίου και ώρα 18.30 στην πλατεία Μιαούλη».