"Εντολή πρωθυπουργού να επισκέπτομαι «μικρούς» προορισμούς"

  • Τρίτη, 5 Απριλίου, 2016 - 19:00

«Στο χάρτη της Ελλάδας δεν υπάρχουν μόνο τα μεγάλα νησιά που τα προτιμούσαν για επισκέψεις οι Υπουργοί όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Υπάρχουν και τα μικρότερα νησιά με πολλά προβλήματα το καθένα, με δημοτικούς άρχοντες, έπαρχους και τοπικές κοινωνίες που επιζητούν λύσεις από την κεντρική εξουσία.

Είναι εντολή του Πρωθυπουργού να επισκέπτομαι με προτεραιότητα και τους «μικρούς», όπως πράττω ανελλιπώς από την ημέρα που με επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας ως Υφυπουργό του.

Την προπερασμένη εβδομάδα ήμουν Λέρο, την περασμένη στη Τζιά. Αυτό το διήμερο επισκέφθηκα τη Σέριφο και τη Σίφνο.

Και ανεξάρτητα με όλο τον κατάλογο των προβλημάτων που κατέγραψα, είμαι υποχρεωμένος να επικροτήσω τη συμπεριφορά και των δύο δημοτικών Αρχών και των δύο δημοτικών Συμβουλίων, καθώς και στα δύο νησιά και στις δύο συσκέψεις εργασίας, ούτε μία στιγμή δεν αντιλήφθηκα παραταξιακούς διαγκωνισμούς, αλλά απεναντίας διαπίστωσα και στη Χώρα της Σερίφου και στην Απολλωνία της Σίφνου, ότι τα νησιά τους και μόνο τα νησιά τους, είναι πάνω απ’ όλα».

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του σε άλλα δύο νησιά των Κυκλάδων, όπου πέρα από τη συνεργασία του με τις τοπικές Αρχές, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Φορείς και κατοίκους και για θέματα γενικής πολιτικής, αλλά και για ζητήματα του τόπου τους.

Στη Σέριφο, η επισκευή του δημοτικού σχολείου, η στελέχωση του Κέντρου Υγείας, η διαχείριση των αεροδιακομιδών, ζωτικά έργα ΕΣΠΑ, η επίλυση οικιστικών θεμάτων και η ενίσχυση των σταθμών Αστυνομίας και Λιμενικού, ήταν τα σημαντικότερα θέματα που έθεσε ο Δήμαρχος υπ’ όψιν του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Αντίστοιχα ήταν και τα θέματα που έβαλαν στο τραπέζι της συζήτησης αναζητώντας επίλυση, και οι τοπικοί άρχοντες της Σίφνου, θέτοντας επιπλέον και την αναγκαιότητα για την άμεση έγκριση κωδικού λειτουργίας του σφαγείου του νησιού, που εν όψει Πάσχα θα εξυπηρετήσει και τα τέσσερα όμορα νησιά.

Ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος συνοδευόταν από το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Σύλβια Γαλλιροπούλου, υποσχέθηκε στους Δημάρχους Αντώνη Αντωνάκη και Ανδρέα Μπαμπούνη, όπως και στον έπαρχο Νίκο Βενάκη, ότι όχι μόνο οι επιστημονικοί συνεργάτες του Γραφείου του αλλά και ο ίδιος θα προωθήσουν τους σχετικούς φακέλους των αιτημάτων στα αρμόδια Υπουργεία.

Τέλος, ομόφωνα το δημοτικό Συμβούλιο της Σερίφου ζήτησε από τον Τέρενς Κουίκ να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συμβάλλουν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 21 Αυγούστου στο νησί, για «τα 100 χρόνια από την εξέγερση των μεταλλωρύχων, που σήμανε και την καθιέρωση του 8ωρου στην εργασία».

Τέλος, στη Σέριφο ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σύρου - Τήνου και δυτικών Κυκλάδων κ.κ. Δωρόθεο. Συζήτησαν θέματα που απασχολούν την συγκεκριμένη Ιερά Μητρόπολη.