Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη στην επιστολή γονέων και εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Ερμούπολης

"Υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση είναι ο Δήμος"

  • Πέμπτη, 2 Ιουνίου, 2016 - 17:16

Τη διάθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της, τόσο σε τεχνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο για τη συντήρηση του κτιρίου του 3ου Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, εκφράζει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεοντόκαρδης, σε απάντησή του προς το Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Ωστόσο διευκρινίζει ότι, την ευθύνη για την επικρατούσα κατάσταση φέρουν αποκλειστικά ο ιδιοκτήτης του ακινήτου (Ισιδώρειο Ίδρυμα) και ο ενοικιαστής (Δήμος Σύρου – Ερμούπολης).

“Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Κατανοώ πλήρως τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση που σας διακατέχουν για τη τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο. Με εκπλήσσει, όμως, το γεγονός ότι αναφέρετε στους εμπλεκόμενους φορείς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθιστώντας την, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σας, συνυπεύθυνη για την επικρατούσα κατάσταση.  

Όπως σας έχω διευκρινίσει επαρκώς στις συναντήσεις που έχουν προηγηθεί μεταξύ μας, την αρμοδιότητα για τα σχολικά κτίρια έχει ο πρώτος βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ευθύνη για την επικρατούσα κατάσταση φέρουν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου (Ισιδώρειο Ίδρυμα) και ο ενοικιαστής (Δήμος Σύρου-Ερμούπολης).

Η Περιφέρεια από την πλευρά της, έχει εκφράσει τη διάθεση να βοηθήσει, αλλά αυτό δύναται να το κάνει μόνο σε περίπτωση που οι άμεσα εμπλεκόμενοι, Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και Ισιδώρειο Ίδρυμα, βρουν από κοινού λύση στην αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος που παρουσιάζει το σχολικό συγκρότημα".

Για να διαβάσετε την επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, του Συλλόγου Διδασκόντων και των Νηπιαγωγών του 3ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Ερμούπολης κάντε κλικ εδώ.