Προετοιμασία για το Διεθνές Συνέδριο και τις Θαλάσσιες Εκδηλώσεις “100 Years Kea΄s Shipwrecks 1916 – 2016” στην Κέα

H Κέα αξιοποιεί την ιστορία των ναυαγίων της

  • Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2016 - 06:16

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να διεξαχθεί στην Κέα το Διεθνές Συνέδριο και οι Θαλάσσιες Εκδηλώσεις «100 Years Kea’s Shipwrecks 1916 – 2016» από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016.

Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Κέας και του Συλλόγου Φίλων Κέας με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη βύθιση δύο εκ των σημαντικότερων πλοίων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του S/S Burdigala και του HMHS Britannic. Στόχος, μέσω της διοργάνωσης, είναι να τονιστεί η σημασία των ιστορικών γεγονότων του 1916 και να αναδειχθεί η Κέα ως ένας προορισμός μοναδικού καταδυτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Υψηλός στόχος, σημαντική υποστήριξη

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου στις 30 Σεπτεμβρίου, πλαισιώνεται από ποικίλες Θαλάσσιες Εκδηλώσεις συμβολικού χαρακτήρα, έναν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν στα δύο αυτά ναυάγια. Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου (1η Οκτωβρίου) είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στη μνήμη του Carl Spencer, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους δύτες. Την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου θα απευθύνει η Αγγελική Σίμωσι, προϊσταμένη στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφερόμενη στη δημιουργία ενός υποθαλάσσιου Μουσείου γύρω από τα ναυάγια της Κέας. Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών του Συνεδρίου είναι οι Leigh Bishop και Richie Kohler, που θα παρουσιάσουν μια άλλη πτυχή των καταδυτικών αποστολών στο HMHS Britannic, όπως και ο εγγονός της διασωθείσης νοσοκόμας Sheila Macbeth-Mitchell, Jonathan Mitchell σε μια γεμάτη συναίσθημα και πρωτογενείς αναμνήσεις από τις στιγμές του ναυαγίου.

Πρόκειται συνολικά για μία διοργάνωση με μοναδικό περιεχόμενο. Θα λειτουργήσει και μια έκθεση με memorabilia και σπάνιες φωτογραφίες.

Ετικέτες: