Ο Δήμαρχος Μυκόνου στη συνεδρίαση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης

  • Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2016 - 13:12

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι μέλος, στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου του ΙΤΑ, Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεώργιου Πατούλη. Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε η πολυαναμενόμενη μελέτη με θέμα «Νησιωτική Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση» την οποία εκπόνησε ο αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΤΑ και ομότιμος καθηγητής περιφερειακής ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, Νίκος Κόνσολας σε συνεργασία με ομάδα ακαδημαϊκών προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται.

Η μελέτη θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ ενώ μέρος της θα παρουσιαστεί και στο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με τίτλο «Αλλαγή του Καλλικράτη – Νέο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του κράτους» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στις 17 και 18 Οκτωβρίου.  

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, δήλωσε πως είναι πολύ σημαντική η συγκεκριμένη μελέτη, καθότι είναι ιδιαιτέρως επιτακτική η ενδυνάμωση της νησιωτικής πολιτικής, εφαρμόζοντας του κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμπλήρωσε πως η μελέτη πρέπει να καταλήγει σε συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση των νησιωτικών Δήμων, όπως για παράδειγμα η μείωση συντελεστών ΦΠΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Κόνσολας τόνισε «πως για πρώτη φορά σε μια μελέτη έχουν συγκεντρωθεί τόσα στοιχεία. Έχουν καταγραφεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά και τα οποία είναι διαφορετικά σε κάθε νησιωτική περιοχή».