Ο ΣΥΡΙΖΑ Τήνου για τη βάση αεροδιακομιδών στη Σύρο

  • Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, 2016 - 08:44

Στις 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Ερμούπολη Σύρου τα εγκαίνια της Βάσης Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ για τις Κυκλάδες. Η νέα Βάση Αεροδιακομιδών  θα πραγματοποιεί διακομιδές με ελικόπτερο ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού και το ανάλογο προσωπικό  σε εικοσιτετράωρη βάση,  από όλα τα νησιά των Κυκλάδων προς το αναβαθμισμένο Νοσοκομείο Σύρου.

Μέσα  σε μια εξοντωτική οικονομική κρίση ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων των νησιών μας. Αυτή η νέα δομή στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας στοχεύει πρώτα και κύρια στην ασφάλεια και την ταχύτητα διεκπεραίωσης των επειγόντων.

Όμως έως και 13 εκατ. ευρώ έφθανε το χρόνο το κόστος των αεροδιακομιδών, ενώ περίπου 2 εκατ. ευρώ το κόστος των πλωτών διακομιδών στις Κυκλάδες . Άρα μιλάμε και για σωστή διαχείριση των χρημάτων του δοκιμασμένου λαού μας.

Πρέπει να αναρωτηθούμε όμως για ποιο λόγο η προηγούμενες κυβερνήσεις, ακόμα και σε εποχές ευμάρειας αγνοούσαν αυτό το τόσο σημαντικό αίτημα των κατοίκων και ιατρών των  νησιών μας? Μήπως γιατί του επιφύλασσαν μια ιδιωτική πρωτοβουλία όπως αυτοί την επιθυμούν?

Η κυβέρνηση έχει στόχο μια σειρά θεσμικές αλλαγές στον τομέα της υγείας, με τελικό στόχο την αποτροπή της καταστροφής και της διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας που επί χρόνια προκαλούνταν με μεθοδικότητα από τις δυνάμεις της σημερινής αντιπολίτευσης.

Το Κοινωνικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται, στην σκιά της οικονομικής ασφυξίας που μας προκαλούν οι δανειστές αλλά πραγματοποιείται.

Εμείς φωνάζουμε παρών και συνεχίζουμε.