Ανοικτή επιστολή του Ευάγγελου Βαμβακάρη

"Δριμύ κατηγορώ στον Δήμο Μήλου"

  • Σάββατο, 29 Οκτωβρίου, 2016 - 14:54

Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων,

Τα θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα που στιγμάτισαν όλο το νησί το περασμένο καλοκαίρι, άφησαν ανεπανόρθωτη ζημιά τόσο στην γενικότερη εικόνα του τόπου μας όσο και στην τουριστική ανάπτυξη. Οι επιπτώσεις, ίσως, δεν θα αργήσουν να φανούν!
Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΥΤΗ σας βαραίνει όλους και είστε όλοι συνυπεύθυνοι!
Το νησί έμεινε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό,  στην κορύφωση της τουριστικής σαιζόν, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να απογοητευτούν και να αναθεωρήσουν την επιλογή τους.
Γιατί δεν λειτουργούσε ο βιολογικός  καθαρισμός εκείνη την χρονική περίοδο; Και γιατί εξακολουθεί να  υπολειτουργεί;;;
Κύριε Δήμαρχε και κύριοι Σύμβουλοι, πότε θα ευαισθητοποιηθείτε και θα ασχοληθείτε με τα σοβαρότατα προβλήματα του βιολογικού καθαρισμού; Μήπως, και σε αυτή την περίπτωση,  περιμένετε να θρηνήσουμε το πρώτο θύμα για να δραστηριοποιηθείτε επιτέλους;;;
Τα λύματα έχουν φτάσει έως την θάλασσα στον Αδάμαντα και οι μόνιμοι κάτοικοι της Μήλου απειλούνται με επιδημίες!!!

Ο αγώνας του κ. Δημάρχου να προσελκύσει τουρίστες ταξιδεύοντας στο εξωτερικό είναι ΜΑΤΑΙΟΣ.  Όσο το νησί δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές (ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ) για μία τέτοια βλέψη, όλες οι προσπάθειες θα αποβούν άκαρπες.
Είναι δυνατόν να μείνει σχεδόν όλο το νησί χωρίς νερό για τρεις  συνεχόμενες μέρες  μέσα στον Αύγουστο και παράλληλα να υπολειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός;
Πως είναι δυνατόν να δώσει ο κ. Δήμαρχος άδεια λειτουργίας σε καινούργιες τουριστικές μονάδες, όταν δεν υπάρχει ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ;

Είναι δυνατόν να παρακολουθούμε τουρίστες  να “απολαμβάνουν” τον πρωινό καφέ ενώ   δίπλα στα τραπέζια τους  αδειάζει ο βόθρος;

Είναι η χειρότερη δυσφήμιση για τον τόπος μας. Αυτή την εικόνα θέλουν ορισμένοι να προβάλουν ώστε να πετύχουν μία ανάπτυξη στο τομέα του τουρισμού;;;
Επιβάλλεται επειγόντως από τον κ. Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους να καλέσουν ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με θέματα Ημερήσιας Διάταξης: ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ. Καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την οριστική επίλυση των ζωτικών αυτών  ζητημάτων.

Τιμήσαμε με την ψήφο μας  τον κ.  Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων ελπίζοντας στην επίλυση των  προβλημάτων μας . ΑΛΛΑ ΕΙΣΠΡΑΞΑΜΕ ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΑΞΙΑ.
Να παραιτηθούν όσοι αποδείχτηκαν ανάξιοι, αναποτελεσματικοί και όσοι αδυνατούν να  αντεπεξέλθουν  στις υποχρεώσεις τους.
Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥΣ  αποδείχτηκαν  καταστροφική για το νησί και για τον Τουρισμό.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα έχω την υποχρέωση να ενημερώσω όλους τους κατοίκους της Μήλου για το κατάντημα του νησιού και θα δραστηριοποιηθώ πραγματοποιώντας μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το Δημαρχείο.
ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Επίσης, σε περίπτωση που ο βιολογικός καθαρισμός εξακολουθεί να ρυπαίνει το νησί, θα πληροφορήσω το Υπουργείο Υγείας και όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την Υγεία  καταγράφοντας όλα τα γεγονότα και στέλνοντας φωτογραφικό υλικό για να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα.  

Με την  καυστική κριτική μου, δεν  σκοπεύω  να θίξω τον κ. Δήμαρχο ούτε τους Δημοτικούς Συμβούλους, στοχεύω όμως στην αφύπνισή τους.

Προσθέτω, ότι δεν προτίθεμαι να πολιτευτώ ούτε να ασχοληθώ με το Δήμο. Αρκετά χρόνια προσέφερα έργο ως πολιτευτής,  το οποίο προβλήθηκε σε πρωτοσέλιδα στον Αθηναϊκό και στον Τοπικό Τύπο.
Την περίοδο εκείνη, συνεργάστηκα με Δημάρχους και Κοινοτάρχες αρκετών νησιών και προώθησα διάφορα έργα υποδομής, μεταξύ των οποίων και το βιολογικό καθαρισμό.
Προς  μεγάλη μου απογοήτευση, δεν έγινε το ίδιο με τον τότε Δήμαρχο της Μήλου. Είχα ζητήσει να προβεί στις ανάλογες ενέργειες  και μελέτες ώστε να πείσω,  με επιστολή μου, την  τότε Κυβέρνηση και Νομαρχία Κυκλάδων να πραγματοποιηθεί ένα σωστό έργο με την βοήθεια των Ευρωπαϊκών πακέτων. Δυστυχώς, έλαβα μόνο άρνηση.

Επίσης, την ίδια χρονική περίοδο, είχα μία επιτυχημένη συνεργασία  με τον τότε Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. ΜΙΜΙΚΟ ΚΥΠΡΑΙΟ.  Επιδιώκοντας  μία επαφή με τον τότε Αρμόδιο Υπουργό κ. Γ. ΣΟΥΡΛΑ, και ύστερα από επίμονο αγώνα, κατόρθωσα με την επέμβασή μου να εγκατασταθεί στο Κέντρο Υγείας Μήλου ένα ακτινολογικό μηχάνημα, ένας καρδιογράφος και να επανδρωθεί με δύο ακόμη γιατρούς.
Επέλυσα και άλλα θέματα της Μήλου όπως  η πρόσληψη κτηνιάτρου και η έγκριση 200 εκατομμυρίων δραχμών για την κατασκευή του αεροσταθμού  στο αεροδρόμιο Μήλου.

Από τότε, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο της Μήλου, δεν υλοποιήθηκε κανένα έργο και δεν πραγματοποιήθηκε καμία συντήρηση στο κτίριο  του αεροδρομίου.
Πληροφορήθηκα ότι ο Δήμος Μήλου προσφέρθηκε να κατασκευάσει τις ζώνες Ασφαλείας. Έριξε την περίφραξη με σκοπό να την αποκαταστήσει, καθώς υποσχέθηκε. Αλλά η υπόσχεση έμεινε στα λόγια  και  η περίφραξη δεν ορθώθηκε ποτέ. Αναπότρεπτο ακόλουθο είναι, συμπαθητικά τετράποδα να εκμεταλλευτούν τον χώρο του αεροδρομίου και η ασφάλεια να είναι ανύπαρκτη.

Επιπλέον, την εποχή που προείπα, με παρέμβασή μου, έγινε η ηλεκτροδότηση οικισμών του Δήμου Μήλου με συνολικό κόστος 4.396.667 δρχ,  και άλλα. (Για όλα τα προαναφερθέντα  διαθέτω το επίσημο έγγραφο των Υπουργείων που τα αποδεικνύουν)

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ έφτασε στο απροχώρητο  και η ώρα της δράσης έφτασε.  ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ας συνεργαστούμε για μία καλύτερη  ζωή  και ένα ομορφότερο νησί.
Όσοι ενδιαφέρονται για το Δήμο Μήλου ή πρόκειται να πολιτευτούν στις επόμενες εκλογές ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.