Συμμετοχή Δημάρχου Μυκόνου στη συνέλευση του Δικτύου "Δάφνη"

  • Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, 2016 - 12:57

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς έλαβε μέρος στην ετήσια γενική συνέλευση του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 στην Ρόδο.

Η Μύκονος είναι μέλος του Δικτύου Δάφνη. Πρόκειται για μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία μέσω των οργάνων και της λειτουργίας της συμβάλει: 1) στη διατήρηση και προστασία του αιγαιοπελαγίτικου περιβάλλοντος το οποίο αποτελεί βασικό οικονομικό πόρο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, 2) στην ενδυνάμωση του ρόλου της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης των νησιών, 3) στη διαμόρφωση μέσα από το διπλό σύστημα στοχοθετήσεων και ελέγχων, των προϋποθέσεων για υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των νησιών εκείνων που στοχεύουν στην πιστοποίηση της ποιότητας, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, 4) στη δημιουργία των βάσεων για επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των νησιών του Αιγαίου σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. Στην γενική συνέλευση έγινε ετήσιος οικονομικός απολογισμός καθώς και απολογισμός δράσης και παρουσιάστηκε προϋπολογισμός του 2017. Επίσης, έγινε ευρεία συζήτηση και ενημέρωση για ευρωπαϊκά προγράμματα με οριζόντια οφέλη.

Στη γενική συνέλευση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σαντορίνης κ. Ζώρζος, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης , ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος, ο Δήμαρχος Σύρου κ. Μαραγκός, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος, ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Στόικος, ο Δήμαρχος Κέας κ. Ευαγγέλου, ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Γαρδέρης, ο Δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης. Τέλος, προσχώρησαν στο Δίκτυο και νέα μέλη και συγκεκριμένα η Αστυπάλαια, η Σέριφος, η Σκιάθος, η Σύμη και τα Ψαρά.