Χορήγηση επιδόματος διαμονής και σίτισης σε αγροτικούς ιατρούς

  • Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:21

Εγκρίθηκε και φέτος η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου για την δαπάνη που αφορά την χορήγηση επιδόματος σίτισης και διαμονής στους αγροτικούς ιατρούς, που υπηρετούν στο νησί μας.

Ο Δήμος κατανοώντας πλήρως το πρόβλημα του υψηλού κόστους διαβίωσης και προκειμένου να συνδράμει με κίνητρα τους ιατρούς που επιλέγουν να υπηρετήσουν στο νησί μας, θα καταβάλει από δικούς του πόρους σε κάθε αγροτικό ιατρό του Κέντρου Υγείας Μυκόνου το ποσό των 4.000 € για το έτος 2016.

. Ήδη από πέρυσι ο Δήμος με πρόταση της Δημοτικής Αρχής  κατέβαλε για πρώτη φορά το επίδομα σίτισης και διαμονής στη μοναδική επικουρικό ιατρό, αποτελώντας έναν από τους ελάχιστους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης με τέτοια πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε καταθέσει πρόταση τροπολογίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου τα συγκεκριμένα κίνητρα να επεκταθούν σε όλους τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας, στους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ, στους αστυνομικούς, τους Πυροσβέστες, τους καθηγητές και τους δασκάλους, καθώς και στους υπαλλήλους του Δήμου. Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε ενσωματωθεί αυτούσια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους Ο.Τ.Α., το οποίο μετά τον ανασχηματισμό αποσύρθηκε. Ελπίζουμε πως η νέα ηγεσία του Υπουργείου θα μας δώσει τη δυνατότητα αυτή, ώστε να ενισχύσουμε τον παντελώς υποστελεχωμένο δημόσιο τομέα του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε « Πριν από δύο ημέρες με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Νίσυρο κατέγραψα με συγκεκριμένα στοιχεία την ανεπάρκεια και την ολιγωρία της Πολιτείας σε ζητήματα υγείας, παιδείας και ασφαλείας για το νησί μας. Εμείς όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Μύκονο έρμαιο της κρατικής ολιγωρίας και αδιαφορίας. Ο Δήμος Μυκόνου έμπρακτα στηρίζει σήμερα τους αγροτικούς ιατρούς και έχει ζητήσει από την Πολιτεία να του δώσει τη δυνατότητα να στηρίξει και τους άλλους δημόσιους λειτουργούς που βρίσκονται στο νησί μας. Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, ελπίζουμε να πράξει και η Πολιτεία το ίδιο».